Wanneer komt ‘Vikings: Valhalla’ seizoen 2 op Netflix?

Één van de meest geanticipeerde series van 2022 was al vrij snel duidelijk: Netflix’ nieuwe historische actieserie Vikings: Valhalla. Benieuwd of er na de lancering van de eerste set afleveringen ook nog een vervolg aan zit te komen? Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Vikings: Valhalla seizoen 2 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Komt er een ‘Vikings: Valhalla’ seizoen 2?

Meestal laat Netflix pas na een paar weken of maanden weten of een serie wordt verlengd met een nieuw seizoen. Deze keuze wordt gebaseerd op een afweging van de productiekosten en de kijkcijfers. Vervolgens duurt het vaak nog een aantal maanden (en soms jaren) tot de nieuwe afleveringen online verschijnen.

Bij Vikings: Valhalla zit het echter anders. De streamingdienst had zulke hoge verwachtingen van dit nieuwe kijkcijferkanon dat er direct is besloten om 24 afleveringen te bestellen. Aangezien het eerste seizoen uit 8 episodes bestaat, is de verwachting dat er ook een tweede en derde seizoen van elke 8 afleveringen zal verschijnen.

Wanneer komt ‘Vikings: Valhalla’ seizoen 2 op Netflix Nederland?

In februari van dit jaar verscheen de Vikings-prequel op Netflix. De serie maakte de verwachtingen meer dan waar en domineerde de toplijsten van de streamingdienst wekenlang. Veel mensen kijken dan ook smachtend uit naar een volgende set afleveringen en die kunnen we binnenkort al verwelkomen. Het tweede seizoen is namelijk vanaf donderdag 12 januari 2023 te zien. Alle afleveringen worden tegelijkertijd live gezet.

Waar gaat het verhaal van ‘Vikings: Valhalla’ over?

Vikings: Valhalla speelt zich meer dan duizend jaar geleden af in de vroege 11e eeuw. De serie vertelt de heroïsche avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd – de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noordse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Als de spanningen tussen de Vikingen en de Engelse koninklijken een bloedig breekpunt bereiken en als de Vikingen zelf botsen over hun tegenstrijdige christelijke en heidense overtuigingen, beginnen deze drie Vikingen aan een epische reis die hen over oceanen en door slagvelden zal voeren, van Kattegat naar Engeland en verder, als ze vechten voor overleving en glorie. Valhalla, dat zich meer dan honderd jaar na het einde van de originele Vikings-serie afspeelt, is een nieuw avontuur dat historische authenticiteit en drama combineert met grimmige, meeslepende actie.

TitelVikings: Valhalla
Jaar2022
SoortSerie
TaalEngels
Duur3 seizoenen
GenreActie, Avontuur, Drama
MakerJeb Stuart
CastSam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes, Caroline Henderson, Pollyanna McIntosh, Asbjørn Krogh Nissen
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een ‘Vikings: Valhalla’ seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

We weten dus ondertussen al dat er na de tweede set van 8 afleveringen ook een derde reeks episodes aankomt. Op de website en social media kanalen van Streamwijzer houden we je op de hoogte van Vikings: Valhalla seizoen 3 op Netflix.

Welke teaser of trailer is er van ‘Vikings: Valhalla’ seizoen 2?

Tijdens het TUDUM-fanevenement heeft Netflix de eerste beelden van Vikings: Valhalla seizoen 2 met ons gedeeld. Bekijk ze hieronder.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix