Wanneer is de US Open in 2024?

We hebben dit jaar al van heel wat spannende rally’s mogen genieten tijdens de vele wedstrijden uit de tenniskalender. Zo zagen miljoenen kijkers eerder al de tennisprofs schitteren tijdens de Australian Open en Roland-Garros en wist de Spanjaard Carlos Alcaraz zijn tweede Grand Slam-titel te verzilveren tijdens het prestigieuze Wimbledon. Van maandag 28 augustus tot en met zondag 10 september 2023 is het dan eindelijk de beurt aan de US Open. Hoewel het evenement nog moet beginnen, is de datum van volgend jaar nu al bekendgemaakt. Ben je ook benieuwd wanneer de exacte datum van de US Open in 2024 op de agenda staat? In dit artikel zetten we alles op rij wat er bekend is over het Amerikaanse Grand Slam-toernooi voor volgend jaar. Via de televisiezenders Eurosport 1 en 2 en de streamingdienst discovery+, onder andere verkrijgbaar als add-on kanaal bij Amazon Prime Video, kun je alle wedstrijden van dit jaar live volgen.

Wat is de datum van de US Open in 2024?

Inmiddels is de startdatum van het Amerikaanse tennistoernooi US Open in 2024 al bekend. We konden vooraf overigens een goede gok doen, aangezien het evenement traditiegetrouw eind augustus in het USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York plaatsvindt. Het gehele tennisfestijn duurt in totaal twee weken.

Het was dan ook te verwachten dat we volgend jaar wederom tegen het einde van de zomer klaar zouden moeten zitten voor de televisie om alle matches te kunnen volgen. Inmiddels is bekend dat het tennistoernooi in 2024 gepland staat vanaf maandag 26 augustus. Een simpele rekensom wijst uit dat het evenement dus tot en met 8 september zal duren, waarbij het laatste weekend uiteraard in het teken zal staan van de grote finales. Verdere informatie zoals de data van alle wedstrijden en het speelschema zullen op een later moment bekend worden gemaakt. Blijf van updates op de hoogte via onze website, social media kanalen en via je mail en begin alvast met je voorbereidingen.

Meer informatie over dit Amerikaanse Grand Slam-toernooi

De US Open is het laatste Grand Slam-toernooi van het tennisseizoen. In eerste instantie bestond het toernooi uit twee verschillende competities: de U.S. National Men’s Singles Championship en een kampioenschap voor vrouwen. Door de twee toernooien in 1968 samen te voegen, werd de US Open geboren. Het tennisfestijn werd tot 1977 georganiseerd in Forest Hills en vindt nu plaats in Queens, eveneens in de ‘Big Apple’. Hier speelde de absolute tennistop eerst op gras, maar al snel moest dit plaatsmaken voor gravel.

Inmiddels heeft de ondergrond van gravel ook de tennisbaan moeten ruimen en wordt er gespeeld op hardcourt. De belangrijkste matches zijn in het Arthur Ashe Stadium live te bekijken. Hieronder vallen uiteraard ook de grote finales. Overigens is dit met 23.771 toeschouwers het grootste tennisstadion ter wereld.

Een Grand Slam winnen is natuurlijk een uitmuntende prestatie, maar buiten de belangrijke punten voor de wereldranglijst kunnen de tennissers ook een flinke geldsom aan het toernooi overhouden. Wie dacht dat alleen de profs bij Wimbledon de jackpot pakken, heeft het dan ook goed mis. De US Open heeft namelijk dit jaar 60 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor alle winnaars gedurende het kampioenschap. Dit is omgerekend ruim 55 miljoen euro.

Carlos Alcaraz vs. Casper Ruud Highlights | 2022 US Open Final

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.