Wanneer komt ‘Stranger Things’ seizoen 4B (Volume 2: aflevering 8-9) op Netflix?

Op 27 mei 2022 verschenen na drie jaar wachten eindelijk de eerste afleveringen van het vierde seizoen van Stranger Things online bij Netflix. Het ging hier echter om Volume 1, wat bestaat uit de eerste 7 episodes. Aflevering 8 en 9 (Volume 2) missen op het moment van schrijven nog. Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Stranger Things seizoen 4B op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Stranger Things seizoen 4B (Volume 2) op Netflix Nederland?

Slechts 1 maand na het verschijnen van Volume 1 van Stranger Things seizoen 4, bestaande uit aflevering 1-7, kunnen we genieten van de laatste twee episodes. Dit seizoen is namelijk opgedeeld in twee delen: Volume 1 en Volume 2. Het eerste deel konden we al op vrijdag 27 mei (om 09:00 Nederlandse tijd) verwachten, het tweede deel verschijnt een tijdje later, namelijk op vrijdag 1 juli (om 09:00 Nederlandse tijd).

Waar gaat het verhaal van Stranger Things over?

Het is 1986, een aantal maanden na The Battle of Starcourt, en de vriendengroep is voor het eerst echt van elkaar gescheiden. Joyce (Winona Ryder) is namelijk met Will (Noah Schnapp), Jonathan (Charlie Heaton) en Eleven (Millie Bobby Brown) naar California verhuisd en de rest is in Hawkins gebleven. Terwijl de personages met de normale problemen van een middelbare scholier kampen, komt er ook weer een nieuwe kwaadaardige kracht vrij die Hawkins probeert te verwoesten. Een gruwelijk mysterie moet opgelost worden om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.

De broers Duffer, makers van de sci-fi horrorserie, hebben al aangekondigd dat dit het grootste, spannendste en meest angstaanjagende seizoen tot nu toe gaat worden. De naam van de nieuwe ‘slechterik’, Vecna, hint ook naar een grotere verschrikking dan we tot nu toe meegemaakt hebben. Kan het erger dan de Mind Flayer? Blijkbaar wel. In de wereld van Dungeons & Dragons is de Vecna namelijk een van de grootste schurken aller tijden, dus we moeten ons voorbereiden op het ergste.

TitelStranger Things
Jaar2016
SoortSerie
Duur4 seizoenen
GenreDrama, Fantasy, Horror
IMDb8,7 uit 1.000.000 stemmen
MakersMatt Duffer, Ross Duffer
CastWinona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een Stranger Things seizoen 5 of is S4 het laatste seizoen van de serie?

Helaas is er ook slecht nieuws. Ons is namelijk in een open brief van Matt Duffer en Ross Duffer, de makers van deze hitserie van Netflix, ter ore gekomen wanneer de serie zal eindigen. In een brief en tweet van het officiële Twitter-account van Stranger Things bleek namelijk dat na seizoen 4 alleen nog een vijfde deel zal volgen. Daarna is het gedaan met het mysterieuze kijkcijferkanon.

Welke teaser of trailer is er van Stranger Things seizoen 4B?

Er is nog geen uitgebreide trailer gedeeld van het aankomende Volume 2 (seizoen 4B), maar je kunt wel alvast hieronder de eerste sneak peek-video bekijken om in de stemming te komen.


Synopsis: Netflix