Wanneer stoppen Philip Freriks en Maarten van Rossem bij ‘De Slimste Mens’?

We kunnen onze hersenen weer kraken, want vanaf maandag 18 december 2023 is er iedere werkdag een nieuwe aflevering van De Slimste Mens op tv te zien. Het inmiddels 23e seizoen wordt uiteraard gepresenteerd door Philip Freriks. Hij wordt bijgestaan door het vaste jurylid Maarten van Rossem. De twee werken sinds 2012 samen en zijn onlosmakelijk verbonden met het programma. Toch hebben zij besloten om te gaan stoppen met de kennisquiz. Maar wanneer zijn Philip Freriks en Maarten van Rossem voor het laatst te zien bij De Slimste Mens?

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Philip Freriks en Maarten van Rossem stoppen met ‘De Slimste Mens’

In september kondigde Philip Freriks aan te stoppen als presentator van De Slimste Mens. Dit besluit nam hij voor de opnames van het afgelopen zomerseizoen. Deze vonden in mei en juni plaats, waarna de eerste aflevering op 31 juli 2023 te zien was. Maarten van Rossem zou in eerste instantie nog wel doorgaan, maar heeft toch besloten ook te stoppen. Eerder zei hij nog door te gaan tot zijn 100e, maar dat deed hij naar eigen zeggen om mensen te ergeren. Hij was namelijk klaar met de speculaties over het programma.

Maar wanneer stopt het vaste duo van De Slimste Mens? Geen zorgen, want de twee zijn nog tot en met het winterseizoen van 2024/25 op tv te zien. Dit betekent dat ze nog zeker drie seizoenen samen maken. In 2024 wordt Philip 80 en wordt het 25e seizoen opgenomen. Een mooi moment om te stoppen. Ook Maarten van Rossem zal dan voor het laatst als jurylid bij het programma te zien zijn.

Seizoen 23 van ‘De Slimste Mens’ start op maandag 18 december 2023

Gelukkig zien we de twee dus nog drie seizoenen op tv bij De Slimste Mens. De eerste aflevering van het inmiddels 23e seizoen van de kennisquiz zal verschijnen op maandag 18 december 2023 op tv. Uiteraard kunnen we weer rekenen op bekende spellen, zoals 3-6-9, de Open Deur, de Galerij en de altijd zenuwslopende finale. In totaal zal het programma zes weken lang iedere werkdag om 20:25 uur op NPO 1 worden uitgezonden. Online en terugkijken is mogelijk via NLZIET.

Herman van der Zandt nieuwe presentator van ‘De Slimste Mens’

Herman van der Zandt zal Philip Freriks opvolgen als nieuwe presentator van De Slimste Mens. Eind juli vertrok hij na 23 jaar bij de NOS om de overstap naar de KRO-NCRV te maken. Van der Zandt is te herkennen van het NOS Journaal en het tv-programma Met het Mes op Tafel.

Zelf is Philip Freriks blij met zijn opvolger. Volgens hem is hij gemaakt om de kennisquiz te presenteren. Na het winterseizoen 2024/25 nemen Philip en Maarten afscheid, waardoor we de nieuwe presentator in de zomer van 2025 tijdens het 26e seizoen op tv kunnen zien. Wie als jurylid naast Van der Zandt komt te zitten, is nog niet bekend.

Meer informatie over ‘De Slimste Mens’

In De Slimste Mens strijden verschillende deelnemers tegen elkaar in een reeks rondes waarbij ze moeten laten zien hoe slim ze zijn. Geniet van spannende en uitdagende quizvragen en probeer te raden wie er als slimste uit de bus zal komen. Elke aflevering elimineert een deelnemer totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft.

TitelDe Slimste Mens
Jaar2006-
SoortSerie
Duur23 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow
PresentatorPhilip Freriks
JuryMaarten van Rossem

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.