Wanneer komt ‘Station 19’ seizoen 7 op Disney+?

Station 19 is de populaire spin-off van Grey’s Anatomy. We bevinden ons in deze serie niet in een ziekenhuis, maar in een brandweerkazerne. Het zesde seizoen werd in februari 2024 onverwachts aan het aanbod van Disney+ toegevoegd, maar we weten nu ook al dat er een zevende seizoen komt. Dan blijft de grote vraag: wanneer komt Station 19 seizoen 7 op Disney+? In dit artikel geven we het antwoord.

Wanneer komt ‘Station 19’ seizoen 7 op Disney+?

Het zesde seizoen van Station 19 was vanaf juli 2023 te zien op de Amerikaanse zender ABC. De Nederlandse kijker weet misschien wel dat hij er altijd wat langer op moet wachten. Pas in februari 2024 konden we het seizoen bingen bij de streamingdienst van Disney. Eerder kon je hem wel al op de Nederlandse tv kijken.

Het zevende seizoen is in Amerika in maart 2024 van start gegaan. Waarschijnlijk moeten we er in Nederland dus ook nog wel even op wachten. Een exacte releasedatum hebben we nog niet, maar je moet er op rekenen dat het nog minstens tot eind 2024 of begin 2025 duurt voordat Disney+ de afleveringen toevoegt. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Komt er ook nog een ‘Station 19’ seizoen 8?

Hoewel we nu dus al uit kunnen kijken naar een zevende seizoen, hebben we slecht nieuws. Met die nieuwe reeks afleveringen komt de serie namelijk voorgoed tot een einde. Een tijdje terug werd bekend dat Station 19 inmiddels gecanceld is en we dus niet op een achtste seizoen hoeven te rekenen. Helaas!

Benieuwd wat er in de toekomst nog meer naar de streamingdienst van Disney komt? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Met een VPN vanaf maart via ABC en Hulu in Verenigde Staten te zien

Mocht je nu niet kunnen wachten, dan is het mogelijk om sinds 14 maart 2024 de kersverse afleveringen van Station 19 te bekijken. Hiervoor kun je een goede VPN gebruiken. In een notendop werkt het heel simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op een ander land? Dan denkt de desbetreffende website die je bezoekt dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien normaal gesproken niet vanuit Nederland of een andere locatie kunt bekijken.

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ABC uit de Verenigde Staten kiezen, een kanaal dat de nieuwste afleveringen van de serie online gratis uitzendt. Een week na de tv-uitzending komen ze gratis online beschikbaar, maar je kunt ook al eerder dan dat via Hulu in de USA kijken (kosteloze proefperiode van een 7 dagen). Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. In een paar simpele stappen werkt het als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op de Verenigde Staten
  3. Ga direct naar Station 19 bij ABC en begin met kijken! 🍿

Waar gaat het verhaal van ‘Station 19’ over?

Een groep heldhaftige brandweermannen van kazerne 19 in Seattle – van de commandeur tot de nieuwste rekruut – riskeert leven en hart tijdens en na hun dienst. Deze dappere mannen en vrouwen zijn net familie, letterlijk en figuurlijk, en samen zetten ze hun eigen leven op het spel als hulpverleners die anderen redden.

TitelStation 19
SoortSerie
Jaar2018-
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
IMDb6,9 uit 16.000 stemmen
MakerStacy McKee
CastJaina Lee Ortiz, Jason George, Grey Damon, Barrett Doss, Alberto Frezza, Jay Hayden

Synopsis: Disney+

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.