Wanneer komt ‘Station 19’ seizoen 6 op Disney+?

Het speelt zich af in een brandweerkazerne in plaats van in een ziekenhuis, maar is wel bijna net zo populair als Grey’s Anatomy. We hebben het natuurlijk over de spin-off Station 19. Het vijfde seizoen van de serie is in februari 2023 op Disney+ verschenen, maar komt er nog een vervolg? En wanneer komt Station 19 seizoen 6 op Disney+? In dit artikel geven we het antwoord.

Wanneer komt ‘Station 19’ seizoen 6 op Disney+?

Het vijfde seizoen van Station 19 werd in Nederland op 2 februari 2023 aan het aanbod van Disney+ toegevoegd, terwijl de afleveringen in Amerika al in september 2021 te zien waren en op de Nederlandse tv-zender NET5 vanaf 14 juni 2022 uitgezonden werden. We moesten er in Nederland dus ietsje langer op wachten.

Het zesde seizoen is op de Amerikaanse zender ABC vanaf 6 oktober 2022 te zien. Voordat dit op de Nederlandse Disney+ verschijnt, duurt het dus nog wel even. Zo moeten we eerst wachten totdat de afleveringen hier op de tv vertoond zijn. We kunnen de afleveringen dan ook niet voor 2024 verwachten. Uiteraard houden wij altijd in de gaten of er een officiële releasedatum gedeeld is en laten we het direct weten via je mail en onze social media-kanalen.

Station 19 Season 6 Trailer (HD)

Waar gaat het verhaal van ‘Station 19’ over?

Een groep heldhaftige brandweermannen van kazerne 19 in Seattle – van de commandeur tot de nieuwste rekruut – riskeert leven en hart tijdens en na hun dienst. Deze dappere mannen en vrouwen zijn net familie, letterlijk en figuurlijk, en samen zetten ze hun eigen leven op het spel als hulpverleners die anderen redden.

TitelStation 19
SoortSerie
Jaar2018-
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
IMDb6,9 uit 16.000 stemmen
MakerStacy McKee
CastJaina Lee Ortiz, Jason George, Grey Damon, Barrett Doss, Alberto Frezza, Jay Hayden

Komt er een ‘Station 19’ seizoen 7 of is S6 het laatste seizoen van de serie?

Op dit moment heeft de Amerikaanse zender ABC nog niet bekendgemaakt of er een zevende seizoen van de serie gaat volgen. Gezien de immense populariteit en de parallelle verhaallijnen met de nog doorlopende serie Grey’s Anatomy lijkt de kans groot, maar nog niks is zeker. Uiteraard laten we het hier direct weten als er wel nieuws is.


Veelgestelde vragen

  • Waar kun je Station 19 online kijken?

    Station 19 is op dit moment exclusief op Disney+ te bekijken. De serie is niet te zien op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, HBO Max, Viaplay of een ander video on demand-platform.

  • Wanneer komt Station 19 seizoen 6 op Disney+ in Nederland?

    Momenteel is nog niet bekend wanneer seizoen 6 van Station 19 op Disney+ zal verschijnen. Zodra we een officiële datum hebben, hoor je het als eerste via je mail.


Synopsis: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.