Wanneer komt ‘Station 19’ seizoen 6 op Disney+?

Het speelt zich af in een brandweerkazerne in plaats van in een ziekenhuis, maar is wel bijna net zo populair als Grey’s Anatomy. We hebben het natuurlijk over de spin-off Station 19. Het vijfde seizoen van de serie is in februari 2023 op Disney+ verschenen, maar komt er nog een vervolg? En wanneer komt Station 19 seizoen 6 op Disney+? In dit artikel geven we het antwoord.

Alles over ‘Station 19’ seizoen 6

In dit artikel vertellen we je alles wat we tot nu toe weten over Sation 19 seizoen 6, zodat je alle up-to-date informatie op een rijtje hebt.

— Klik om te springen op deze pagina —
🏰 Wanneer komt seizoen 6 op Disney+?
✍️ Waar gaat Station 19 seizoen 6 over?
Komt er nog een seizoen 7 van Station 19?

Wanneer komt ‘Station 19’ seizoen 6 op Disney+?

Het vijfde seizoen van Station 19 werd in Nederland op 2 februari 2023 aan het aanbod van Disney+ toegevoegd, terwijl de afleveringen in Amerika al in september 2021 te zien waren en op de Nederlandse tv-zender NET5 vanaf 14 juni 2022 uitgezonden werden. We moesten er in Nederland dus ietsje langer op wachten.

Het zesde seizoen was op de Amerikaanse zender ABC vanaf 6 oktober 2022 te zien. Ook voordat dit op de Nederlandse Disney+ verscheen, moesten we even geduld hebben. Gelukkig was het op woensdag 21 februari eindelijk zover. Toen werden alle afleveringen in één klap toegevoegd, dus kon je direct aan het bingen slaan.

Waar gaat het verhaal van ‘Station 19’ over?

Een groep heldhaftige brandweermannen van kazerne 19 in Seattle – van de commandeur tot de nieuwste rekruut – riskeert leven en hart tijdens en na hun dienst. Deze dappere mannen en vrouwen zijn net familie, letterlijk en figuurlijk, en samen zetten ze hun eigen leven op het spel als hulpverleners die anderen redden.

TitelStation 19
SoortSerie
Jaar2018-
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
IMDb6,9 uit 16.000 stemmen
MakerStacy McKee
CastJaina Lee Ortiz, Jason George, Grey Damon, Barrett Doss, Alberto Frezza, Jay Hayden

Komt er een ‘Station 19’ seizoen 7 of is S6 het laatste seizoen van de serie?

Goed nieuws: op dit moment heeft de Amerikaanse zender ABC gelukkig al bekendgemaakt dat er een zevende seizoen van de serie gaat volgen. Gezien de immense populariteit en de parallelle verhaallijnen met de nog doorlopende serie Grey’s Anatomy leek de kans al groot, maar onlangs werd dit ook bevestigd. In Amerika verschijnt het seizoen in maart 2024; wanneer we er in Nederland naar kunnen kijken is nog niet bekend.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.