Wanneer begint ‘De Slimste Mens’ 2023?

Het gouden duo dat twee keer per jaar de televisie domineert, Maarten van Rossem en Philips Freriks, is binnenkort terug. Ook in de zomer van 2023 is het namelijk tijd voor de twee om een aantal bekende Nederlanders qua feitenkennis aan de tand te voelen in De Slimste Mens. Maar wanneer begint De Slimste Mens 2023? In dit artikel laten we het weten.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Alles over ‘De Slimste Mens’ 2023

Sinds 2012 is De Slimste Mens iedere zomer en winter te zien op de NPO en ook in 2023 staat er dan ook weer een zomerseizoen op het programma. We geven je hier alle up-to-date informatie.

— Klik om te springen op deze pagina —
📆 Wanneer komt De Slimste Mens 2023 op tv?
📚 Waar gaat De Slimste Mens over?
🪑 Kandidaten De Slimste Mens 2023

Wanneer komt ‘De Slimste Mens’ 2023 op tv?

Zoals altijd keert De Slimste Mens in de zomer terug op de buis. In 2023 gaat het programma op maandag 31 juli weer van start. Vanaf dan kijk je iedere werkdag om 20:30 uur bij NPO 1 naar een splinternieuwe aflevering, waarin Philip Freriks en Maarten van Rossem de kennis van diverse BN’ers testen.

We hebben trouwens goed nieuws: er komen niet één maar twee reeksen aan deze (na)zomer. Op NPO Start kijk je vanaf 11 september vijf dagen lang naar De Slimste Mens: All Stars. In deze online serie nemen oud-kandidaten het tegen elkaar op en proberen ze tóch nog de felbegeerde titel van de slimste mens in de wacht te slepen.

Waar gaat ‘De Slimste Mens’ over?

In De Slimste Mens strijden verschillende deelnemers tegen elkaar in een reeks rondes waarbij ze moeten laten zien hoe slim ze zijn. Geniet van spannende en uitdagende quizvragen en probeer te raden wie er als slimste uit de bus zal komen. Elke aflevering elimineert een deelnemer totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft.

TitelDe Slimste Mens
Jaar2006-
SoortSerie
Duur22 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow
PresentatorPhilip Freriks
JuryMaarten van Rossem

Zijn de kandidaten van ‘De Slimste Mens’ 2023 al bekend?

Het is al bekend welke deelnemers dit jaar mogen proberen om in de voetsporen van de vorige winnaar, Martin Rombouts, te treden. We beginnen op maandag 31 juli met Olympyisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, tattoo-artiest Henk Schiffmacher en tv-journalist Tom Kleijn.

Ook chef Volkskrant Magazine Aimée Kiene, podcastmaker Arco Gnocchi, presentator Duco Bauwens, presentator Dwight van van de Vijver, politiek duider Elodie Verweij, seksuoloog Eveline Stallaart, politica Femke Wiersma, zangeres Froukje, columniste Gemma Venhuizen, radiopresentator Ghislaine Plag, patissier Hidde de Brabander, cabaretier Iris Rulkens, cabaretier Isabelle Kafando, cartoonist Jeroom, directeur Kleine Komedie Jörgen Tjon A Fong, voetbalanalist Kees Kwakman, chef-kok Leon Mazairac, singer-songwriter Meindert Talma, actrice Merel Pauw, musicalactrice Nandi van Beurden, schrijfster Renée Kapitein, presentator Sanne van Dongen, TikTokker Soraya Riem, cabaretier Stefan Hendrikx en muzikant Sven Figee doen mee.


Veelgestelde vragen

  • Waar kun je De Slimste Mens online kijken?

    De Slimste Mens kun je online kijken op NLZIET via NPO Plus. De serie staat niet op andere streamingdiensten als Netflix, Videoland en Disney+.

  • Wanneer begint De Slimste Mens 2023?

    KRO-NCRV heeft onlangs bekendgemaakt wanneer De Slimste Mens in 2023 terugkeert. Op deze pagina vind je de datum waarop de eerste aflevering te zien is.


Synopsis: NLZIET

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.