Wanneer komt ‘Shogun’ seizoen 2 op Disney+?

Japan, de zestiende eeuw. De Japanse heer Yoshii Toranaga worstelt om te overleven terwijl zijn tegenstanders in de Raad van Regenten tegen hem samenspannen. Dit is het bloedstollende verhaal van Shogun. Veel mensen keken reikhalzend uit naar deze titel. Maar is het na de tien afleveringen voorbij of gaat er nóg meer volgen? Oftewel: komt er een Shogun seizoen 2? En wanneer dan? In dit artikel beantwoorden we deze vragen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt er een ‘Shogun’ seizoen 2?

Op dit moment lijkt een tweede seizoen niet op de planning te staan. De serie begon namelijk als gelimiteerde titel en de makers geven al aan dat het verhaal in seizoen 1 afgerond wordt. Shogun is namelijk gebaseerd op een boek, dus het bronmateriaal is nu ‘op’. In een interview met The Direct zeiden ze hier het volgende over:

🗣️ “Ik denk dat we het complete verhaal van het boek vertellen. Het heeft ons vijf jaar gekost. De show is ouder dan onze kinderen. Weet je, het is al heel veel.”
– Executive producer Justin Marks

Maar, zo geeft Justin Marks aan, het is natuurlijk ook afhankelijk van de ontvangst van het eerste seizoen. Als de serie massaal gebinged wordt, dan is er kans dat er nóg een seizoen komt. Zodra we meer weten, werken we deze pagina direct bij.

Wanneer komt ‘Shogun’ seizoen 2 op Disney+?

Op dit moment weten we dus nog niet óf er een tweede seizoen komt. Dat betekent dat we je ook nog niet kunnen vertellen wanneer je ernaar kunt kijken. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

Op de hoogte blijven van het aanbod van Disney+? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Uitzendschema van ‘Shogun’ seizoen 1

Op dit moment is het eerste seizoen van Shogun nog in volle gang. Op dinsdag 27 februari verschenen de eerste twee afleveringen op Disney+, met daaropvolgend wekelijkse episodes. Dit levert het volgende uitzendschema op:

AfleveringTitelWeekdagDatum
1 ✅“Anjin”Dinsdag27 februari 2024
2 ✅“Servants of Two Masters”Dinsdag27 februari 2024
3 ✅“Tomorrow is Tomorrow”Dinsdag5 maart 2024
4 ✅“The Eightfold Fence”Dinsdag12 maart 2024
5 ✅“Broken to the Fist”Dinsdag19 maart 2024
6 ✅“The Ladies of the Willow World”Dinsdag26 maart 2024
7 ✅“A Stick of Time”Dinsdag2 april 2024
8 ✅“The Abyss of Life”Dinsdag9 april 2024
9 ✅“Crimson Sky”Dinsdag16 april 2024
10“A Dream of a Dream”Dinsdag23 april 2024
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.