Wanneer komt ‘Shadow and Bone’ seizoen 3 op Netflix?

In 2021 verschenen de eerste afleveringen van de fantasyserie Shadow and Bone op Netflix. Daarna moesten we een behoorlijke tijd geduld hebben, want pas in 2023 keerde de razendpopulaire serie terug. Maar vormt dat tweede seizoen dan ook het einde van de serie of komen er nog meer afleveringen? Oftewel: komt er een Shadow and Bone seizoen 3 op Netflix? En wanneer dan? In dit artikel vind je alle informatie die we tot nu toe weten.

Komt er een ‘Shadow and Bone’ seizoen 3?

Netflix heeft op dit moment nog niet officieel bevestigd noch ontkend dat er een derde seizoen van Shadow and Bone komt, maar de kans lijkt wel erg groot. Al in 2021 liet showrunner Eric Heisserer weten dat het plan was om drie seizoenen te maken. In een interview met Collider zei hij destijds: “Het was een driejarenplan dat ik heb voorgesteld, of een drie seizoenen-plan.” Inmiddels zijn er van deze drie seizoenen dus twee verschenen, wat betekent dat ons nog eentje zou resten.

Erg gek is deze keuze niet, want de serie is gebaseerd op de Shadow and Bone-boekenreeks van Leigh Bardugo die uit drie delen bestaat. Met seizoen 1 en 2 van de fantasyserie zijn de eerste twee delen verfilmd, maar dan rest ons nog één boek: Ruin and Rising (of in het Nederlands Val en Verlossing). Natuurlijk is er altijd een kans dat Netflix de serie alsnog cancelt, al rekenen we daar gezien het grote succes niet op. Wij updaten deze pagina direct zodra er meer officieel nieuws is over het vervolg van Shadow and Bone.

Wanneer komt ‘Shadow and Bone’ seizoen 3 op Netflix Nederland?

Het is dus nog niet bekend óf er een derde seizoen van Shadow and Bone komt en zo ja, wanneer we er dan naar kunnen kijken. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streaminggigant ons een meer informatie geeft.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Waar gaat het verhaal van ‘Shadow and Bone’ over?

Duistere krachten zweren samen tegen wees en kaartmaker Alina Starkov. Zij laat een speciale kracht vrij dat het lot van haar door oorlog getroffen wereld kan veranderen.

TitelShadow and Bone
SoortSerie
Jaar2021-
Duur2 seizoenen
CategorieDrama, Fantasy
IMDb7,6 uit 91.000 stemmen
MakerEric Heisserer
CastJessie Mei Li, Archie Renaux, Ben Barnes, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young, Danielle Galligan, Calahan Skogman, Sujaya Dasgupta, Simon Sears, Daisy Head, Zoë Wanamaker, Luke Pasqualino, Julian Kostov

Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.