Wanneer komt ‘The Rookie’ seizoen 6 op Videoland?

The Rookie was in januari terug op Videoland. De spannende politieserie over agent John Nolan heeft inmiddels vijf seizoenen, waarvan er vier op Netflix en dus vijf op Videoland staan. Maar blijft het daarbij of komt er nog meer? Of met andere woorden: komt er een The Rookie seizoen 6 op Videoland? En wanneer dan? In dit artikel vind je alle informatie die we tot nu toe weten.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Komt er een ‘The Rookie’ seizoen 6?

Goed nieuws, want The Rookie komt nog een keer terug. In april 2023 werd al aangekondigd dat er ook een zesde seizoen gemaakt ging worden. In Amerika zal dit seizoen op 20 februari 2024 van start gaan.

Wanneer komt ‘The Rookie’ seizoen 6 op Videoland?

Op dit moment weten we dus al dat The Rookie ook nog een zesde seizoen krijgt. Wanneer dat precies op Videoland verschijnt, is nog niet bekend. Het vorige seizoen liep van september 2022 tot mei 2023 en verscheen in januari 2024 op de streamingdienst van RTL. We zullen naar alle verwachting dus minstens tot januari 2025 moeten wachten. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

Benieuwd naar meer nieuwe films en series? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Videoland elke maand.

Komt seizoen 5 ook nog naar Netflix?

Precies een jaar nadat het vierde seizoen werd uitgezonden in de Verenigde Staten, gooide Netflix de eerste vier seizoenen van The Rookie online. De uitzendrechten lijken dus minstens een jaar bij de Amerikaanse distributeur te blijven. De kans is daarom groot dat seizoen 5 ook precies een jaar na verschijning te streamen is. Dat zou dan in mei 2024 zijn. Helaas is dit allemaal nog niet bevestigd door de streaminggigant, dus we zullen de officiële informatie nog even moeten afwachten.

Met een VPN nu al via ABC en Hulu in Verenigde Staten te zien

Er is een groep mensen die een VPN gebruikt om naar de nieuwste afleveringen van The Rookie te kijken. Momenteel blijkt dat namelijk mogelijk te zijn, zowel vanuit Nederland als vanuit het buitenland wanneer je geen toegang hebt tot de beschikbare streamingdiensten. Het is wel belangrijk om hiervoor een goede VPN te gebruiken.

In een notendop werkt het heel simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op een ander land? Dan denkt de desbetreffende website die je bezoekt dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien normaal gesproken niet vanuit Nederland of een andere locatie kunt bekijken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ABC uit de Verenigde Staten kiezen, een kanaal dat de nieuwste afleveringen van de serie online gratis uitzendt. Een week na de tv-uitzending komen ze gratis online beschikbaar, maar je kunt ook al eerder dan dat via Hulu in de USA kijken (kosteloze proefperiode van een 7 dagen). Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. In een paar simpele stappen werkt het als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op de Verenigde Staten
  3. Ga direct naar The Rookie bij ABC en begin met kijken! 🍿

Meer informatie over de serie

Veertiger John Nolan besluit het roer om te gooien en gaat bij de politie van Los Angeles. Als oudste rookie binnen de politiemacht moet hij zich keihard bewijzen. Blijft John dankzij zijn humor en gedrevenheid toch overeind?

TitelThe Rookie
Jaar2018-
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalEngels
CategorieKomedie, Misdaad, Drama
RegisseurAlexi Hawley
CastNathan Fillion, Alyssa Diaz, Richard T. Jones, Titus Makin Jr., Melissa O’Neil, Eric Winter, Afton Williamson, Mercedes Mason

Synopsis: Videoland

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.