Wanneer is Roland Garros in 2024?

We hebben van heel wat oogverblindende rally’s mogen genieten tijdens de tenniswedstrijden dit jaar. Zo zagen miljoenen kijkers in juni hoe Novak Djokovic en Iga Świątek Roland Garros wisten te winnen. Inmiddels vragen steeds meer mensen zich af op welke datum het populaire Franse tennisevenement volgend jaar terugkeert. In dit artikel laten we weten wat er momenteel bekend is over wanneer het Grand Slam-toernooi Roland Garros in 2024 plaatsvindt en vind je alvast meer informatie over het tennisfestijn.

Wat is de datum van Roland Garros in 2024?

Naast de bekendmaking van de data van Wimbledon en de US Open in 2024, heeft ook de organisatie van het Grand Slam-toernooi Roland Garros officieel aangekondigd wanneer het Franse tennistoernooi volgend jaar zal plaatsvinden. We konden vooraf al een goede gok doen, omdat het evenement traditiegetrouw eind mei in het gelijknamige Stade Roland-Garros wordt georganiseerd. De kans zat er dus dik in dat we weer rond deze periode voor de televisie klaar konden zitten. Inmiddels heeft de organisatie deze vermoedens bevestigd, want het tennistoernooi staat in 2024 gepland voor 26 mei tot en met 9 juni. Hiermee begint het evenement vier dagen later dan in 2023.

Afgelopen editie

De afgelopen editie werd bij de mannen gewonnen door de uiterst ervaren tennisspeler Novak Djokovic. De Serviër wist in de finale de Noor Casper Ruud te verslaan en zo het Franse tennistoernooi te winnen. Djokovic is overigens de absolute recordhouder op het gebied van Grand Slam-titels. Zo heeft hij tien keer de Australian Open gewonnen, zeven keer Wimbledon, drie edities van de US Open en nu ook drie keer Roland Garros. Bij de vrouwen wist de Poolse Iga Świątek haar titel te verdedigen en zo voor haar derde Roland Garros-titel te zorgen.

Meer informatie over Roland Garros

Roland Garros wordt al meer dan 100 jaar lang in Frankrijk gespeeld. De eerste editie van het toernooi vond dan ook al plaats in 1891 (!). Professionele tennisspelers van over de hele wereld doen mee aan dit prestigieuze evenement. Tijdens het kampioenschap staan er verschillende wedstrijden op de planning. Zo is er het mannen- en vrouwenenkelspel, mannen- en vrouwendubbelspel, gemengd dubbelspel en een juniorentoernooi. Ook worden er wedstrijden door mannen- en vrouwen rolstoelenkel- en dubbelspel gespeeld.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.