Wanneer verschijnt de ‘Peaky Blinders’-film op Netflix?

Er waren al tijden geruchten, maar sinds kort is het officieel: er komt een Peaky Blinders-film naar Netflix. Maar weten we al wanneer deze op het programma staat? En is het bekend of Cillian Murphy terugkeert als Tommy Shelby? Wij vertellen je alles wat er tot nu toe bekend is.

‘Peaky Blinders’-film officieel aangekondigd

In 2013 konden we voor het eerst genieten van Peaky Blinders. Zes seizoenen lang maakte Cillian Murphy (Oppenheimer) als Tommy Shelby van alles mee, maar toen kwam de serie helaas tot een einde. Er werd al gesproken over een film. Maker Steven Knight zei tegen Variety het volgende: “Terwijl de serie afloopt, gaat het verhaal in een andere vorm verder.”

Lang was niet duidelijk of het nieuws officieel was, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk. Netflix heeft groen licht gegeven voor een filmvervolg. Knight is terug als schrijver van het script. Waar de film precies over zal gaan is onbekend, al is het wel duidelijk dat het zich gaat afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Knight noemt het een “explosief hoofdstuk” in de franchise. En goed nieuws, want Cillian Murphy is er gewoon weer bij!

Wanneer komt de ‘Peaky Blinders’-film naar Netflix?

Dan blijft de grote vraag: wanneer kunnen we de film van Peaky Blinders bekijken? De productie gaat aan het einde van dit jaar van start. Dat betekent dat je nog minstens tot 2025, maar misschien wel tot 2026 moet wachten. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als we wat meer weten over de releaseperiode.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

TitelPeaky Blinders
SoortSerie
Jaar2013-2022
Duur6 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama
IMDb8,8 uit 455.000 stemmen
MakerSteven Knight
CastCillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.