Wanneer komt ‘Outlander’ seizoen 7 op Netflix in Nederland?

Sinds 7 maart 2023 is eindelijk het zesde seizoen van de razendpopulaire romantische dramaserie Outlander te zien op Netflix in Nederland. Eerder kon je er al voor terecht op Ziggo Movies & Series, maar Netflix-kijkers moesten er dus een jaartje langer op wachten. Is dat ook weer het geval voor het zevende seizoen? Of met andere woorden: wanneer komt Outlander seizoen 7 op Netflix? In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat we tot nu toe weten.

Komt er een ‘Outlander’ seizoen 7 op Netflix in Nederland?

Goed nieuws: inmiddels is duidelijk dat Outlander een zevende én achtste seizoen krijgt. Sterker nog, de afleveringen zijn in Nederland sinds maandag 19 juni 2023 te zien op Ziggo Movies & Series. Netflix-kijkers zullen helaas wel wat langer geduld moeten hebben.

Wanneer komt ‘Outlander’ seizoen 7 op Netflix in Nederland?

Outlander is ontwikkeld door het Amerikaanse televisienetwerk STARZ. De exclusieve uitzendrechten liggen in Nederland bij het video on demand-platform Ziggo Movies & Series. Maar ook op Netflix vind je de eerste zes seizoenen.

Ziggo heeft er echter voor gekozen om de uitzendrechten een jaar lang voor zichzelf te houden. Zo zagen we dat het zesde seizoen bij hen op 7 maart 2022 verscheen en dat Netflix-abonnees er pas op 7 maart 2023 naar konden kijken. Ook nu duurt het wachten weer precies een jaar. Dit betekent dat je naar de nieuwe afleveringen kijkt vanaf 19 juni 2024.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Waar gaat het verhaal van ‘Outlander’ over?

Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

TitelOutlander
SoortSerie
Jaar2014-
Seizoenen7 seizoenen
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 163.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakerRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.