Wanneer verschijnt de nieuwe ‘Hunger Games’-film in de bioscoop?

Let the Hunger Games begin! Goed nieuws voor alle fans van The Hunger Games, want de wereld van de Hongerspelen wordt opnieuw tot leven gebracht. Na de aankondiging van het nieuwe boek Sunrise On The Reaping werd namelijk bekendgemaakt dat het verhaal wordt verfilmd. Maar wanneer verschijnt de nieuwe Hunger Games-film in de bioscoop? In dit artikel vertellen we je alles over de exacte datum en lees je meer over het verhaal.

Wanneer verschijnt de nieuwe ‘Hunger Games’-film in de bioscoop?

Na de nieuwste film The Hunger Games: The Ballad Of The Songbirds uit 2023 vroegen veel kijkers zich af of we snel weer konden terugkeren naar de wereld van de Hongerspelen. De films zijn gebaseerd op de boeken van Suzanne Collins. Een verfilming zonder nieuw boek zou er dan ook niet in zitten. Gelukkig pakt de schrijfster haar pen weer op, want de boekenreeks wordt uitgebreid met Sunrise On The Reaping.

Vrij snel na dit nieuws maakte filmmaatschappij Lionsgate bekend dat het nieuwe boek heel snel wordt verfilmd. Het boek zal in maart 2025 verschijnen, waarna de film een jaar later op de planning staat. In de aankondiging van de filmmaatschappij zien we dat het om 20 november 2026 zal gaan.

Verhaal van ‘Sunrise On The Reaping’

Sunrise On The Reaping wordt een prequel. Dit betekent dat het verhaal zich net als de film uit 2023 zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de eerste vier films. Het verhaal zal dan ook gaan over de 50e editie van de Hongerspelen. Het jaar dat Haymitch Abernathy de gruwelijke spelen wint. Je kunt dit bekende personage kennen als mentor van Katniss en Peeta. We krijgen dus eindelijk een inkijk in deze speciale editie van de Hongerspelen en komen te weten hoe Haymitch deze gruwelijkheden heeft ervaren.

Alle ‘Hunger Games’-films kijken

Mocht je voor het kijken van de nieuwe The Hunger Games-prequel de eerder verschenen films nog eens willen bekijken, dan zijn er gelukkig genoeg opties. Je kunt de vier eerste films op ViaplayHBO MaxVideoland en Netflix vinden. Ook Amazon Prime Video heeft de complete filmreeks aan de bibliotheek toegevoegd.

Alle verschenen The Hunger Games-films zijn daarnaast ook te streamen bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Hier hoef je geen abonnement te hebben om films te streamen, maar kun je iedere titel los kopen of huren. Koop je de film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

→ Benieuwd? Bekijk hier alle The Hunger Games-films op Pathé Thuis 🍿

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.