Uitzendschema: wanneer komt de nieuwe aflevering van ‘House of the Dragon’ op HBO Max?

Westeros heeft zijn deuren weer voor ons geopend en dat kan maar één ding betekenen: House of the Dragon is terug op HBO Max. Inmiddels is de eerste aflevering te zien. Kijk jij nu al uit naar de nieuwe episode, maar heb je geen idee wanneer die verschijnt? In dit artikel helpen we je uit de brand en beantwoorden we de vraag: wanneer komt er een nieuwe aflevering van House of the Dragon op HBO Max? Ook laten we weten hoeveel afleveringen er precies zullen verschijnen.

Wanneer verschijnt aflevering 6 van ‘House of the Dragon’ seizoen 2?

Het nieuwe seizoen van de Game of Thrones-prequel House of the Dragon startte op maandag 17 juni 2024. Een dagje later dus dan in Amerika, waar afleveringen op zondagavond al verschijnen. Bij ons kun je iedere maandag klaar zitten voor het verhaal van koning Aegon en koningin Rhaenyrade en hun volgelingen.

Dit betekent dat de zesde aflevering van seizoen 2 te zien zal zijn op maandag 22 juli. Hieronder bekijk je het uitzendschema van het seizoen.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1 ✅“A Son for a Son”Maandag17 juni 2024
2 ✅“Rhaenyra the Cruel”Maandag24 juni 2024
3 ✅“The Burning Mill”Maandag1 juli 2024
4 ✅“The Red Dragon and the Gold”Maandag8 juli 2024
5 ✅“Regent”Maandag15 juli 2024
6NNBMaandag22 juli 2024
7NNBMaandag29 juli 2024
8NNBMaandag5 augustus 2024

Hoeveel afleveringen heeft ‘House of the Dragon’ seizoen 2?

Bijna alle seizoenen van Game of Thrones hadden tien afleveringen. Ook het eerste seizoen van House of the Dragon bestond uit dat aantal episodes. Seizoen 2 van de prequelserie wijkt hier echter vanaf. Deze reeks telt namelijk maar acht afleveringen, waarvan de eerste dus op maandag 17 juni en de laatste op maandag 5 augustus 2024 live staat.

Hoe laat komt ‘House of the Dragon’ op HBO Max?

Als je op maandag 22 juli klaar wil zitten voor aflevering 6, is het wel handig om te weten hoe laat de gloednieuwe aflevering verschijnt. House of the Dragon wordt in de Verenigde Staten op zondagavond op de televisiezender van HBO uitgezonden (om 21:00 uur ET – Eastern Time).

Dit is 6 uur eerder dan de klok die we in Nederland hanteren, waardoor de afleveringen hier om 03:00 uur ’s nachts op de streamingdienst te vinden zijn. Al in de nacht van zondag op maandag is het dus zover.

Meer informatie over het programma

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

TitelHouse of the Dragon
Jaar2022-
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
MakersGeorge R. R. Martin, Ryan Condal
CastPaddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock, Eve Best, Steve Toussaint

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.