Wanneer start het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens’?

Heel Nederland kon de algemene kennis weer testen, want de afgelopen weken was De Slimste Mens terug op de buis. Met Philip Freriks en Maarten van Rossem aan het roer kwamen bekende rondes als de Puzzel, 3-6-9 en de Open Deur langs. Maar nu is het winterseizoen van 2023/2024 tot een einde gekomen. Daarom is het tijd voor de vraag: wanneer start het nieuwe seizoen van De Slimste Mens? Wij zochten het uit.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Wanneer komt ‘De Slimste Mens’ weer op tv?

De Slimste Mens verschijnt ieder jaar twee keer op tv: één keer in de zomer en één keer in de winter. We hebben net het winterseizoen van 2023/2024 achter de kiezen, dus dat betekent dat we uit kunnen gaan kijken naar het zomerseizoen van 2024.

Pas over een paar maanden keert De Slimste Mens dus terug op de buis. Maar weten we al welke datum we in onze agenda’s kunnen noteren? Het antwoord op deze vraag is nee, want de KRO-NCRV heeft nog geen officiële startdatum gedeeld. Wel kunnen we naar aanleiding van de vorige seizoenen een inschatting maken. Zo was het in de zomer van 2021 op 12 juli zover, in de zomer van 2022 op 11 juli en in de zomer van 2023 op 31 juli. We schatten dus dat het midden of eind juli 2024 zover is, met 8, 15, 22 of 29 juli als mogelijke startdata.

📺 Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series op de Nederlandse televisie? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Zijn Philips Freriks en Maarten van Rossem er weer bij?

Philip Freriks kondigde in september 2023 aan te stoppen als presentator van De Slimste Mens. Ook Maarten van Rossem besloot naar aanleiding hiervan zijn carrière als jurylid aan de wilgen te hangen. Toch waren ze er in het winterseizoen van 2023/2024 gewoon weer bij. Wat betekent dit voor het komende zomerseizoen?

Ook dan zullen Philip en Maarten gewoon nog de vaste gezichten van het programma zijn. De twee hebben zich nog tot en met het winterseizoen van 2024/2025 aan het programma verbonden, dus je kunt nog twee seizoenen van het duo genieten. In het zomerseizoen van 2025 zal Herman van der Zandt het stokje van Philip Freriks overnemen.

Meer informatie over ‘De Slimste Mens’

In De Slimste Mens strijden verschillende deelnemers tegen elkaar in een reeks rondes waarbij ze moeten laten zien hoe slim ze zijn. Geniet van spannende en uitdagende quizvragen en probeer te raden wie er als slimste uit de bus zal komen. Elke aflevering elimineert een deelnemer totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft.

TitelDe Slimste Mens
Jaar2006-
SoortSerie
Duur23 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow
PresentatorPhilip Freriks
JuryMaarten van Rossem

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.