Wanneer verschijnt ‘Moana 2’? – Releasedatum, trailer en meer

Na het gigantische succes van de eerste film kunnen we ons nu gaan opmaken voor nieuwe avonturen van Moana en Maui. We weten gelukkig zeker dat er een Moana 2 komt, maar is het ook al duidelijk wanneer die verschijnt? En wat is er nog meer bekend over deze splinternieuwe animatiefilm?

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt er een ‘Moana 2’?

In 2016 verscheen Moana (in het Nederlands bekend onder de titel Vaiana) en het was direct een echte kijkcijferhit. Met een wereldwijde opbrengst van meer dan 643 miljoen dollar was dit zelfs een van de grootste successen van de The Walt Disney Company, en ook bij critici viel de film goed in de smaak. Zo sleepte de kinderfilm in 2016 maar liefst twee Oscarnominaties in de wacht, één voor ‘Best Animated Feature Film of the Year’ en één voor ‘Best Original Song’.

Met al deze successen kon een deel 2 natuurlijk niet uitblijven. Gelukkig heeft Disney onlangs een sequel aangekondigd. Het verhaal van Moana en Maui wordt dus vervolgd.

Wanneer komt ‘Moana 2’ in de bioscoop?

We moeten we nog even geduld hebben, want de film zal dit jaar in november op het witte doek verschijnen. De datum die je in je agenda kunt zetten, is woensdag 27 november 2024.

De gloednieuwe film zal dus een vervolg zijn op het avontuur uit 2016. Samen met Maui en een gloednieuwe bemanning van zeevaarders gaat Vaiana opnieuw op reis. Nadat ze namelijk een onverwacht telefoontje heeft gekregen van haar voorouders, moet ze naar de verre zeeën van Oceanië en naar gevaarlijke, lang verloren wateren reizen voor een avontuur dat ze nog nooit eerder heeft meegemaakt. Bekijk hieronder de eerste beelden.

Komt ‘Vaiana 2’ ook op Disney+?

Uiteraard verwachten we Vaiana 2 ook op Disney+. Films verschijnen hier meestal 49 dagen (dus 7 weken) na de bioscooprelease, dus dat betekent dat je hem rond 15 januari 2025 kunt streamen. Dit is echter een inschatting: soms verlengt Disney de window, vooral bij erg populaire films. En we verwachten dat Moana ook weer een hoop bioscoopbezoekers gaat trekken.

Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail. Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

‘Moana’ bekijk je nu op Disney+

Wil je nog even je geheugen opfrissen voordat er tóch opeens een tweede deel in de bioscoop verschijnt? Bekijk dan Vaiana hier op Disney+. Op deze videodienst stream je, naast het verhaal over de avontuurlijke tiener Moana die samen met halfgod Maui de wereld over zeilt, ook extra materiaal. Zo vind je hier niet-vertoonde scènes, een filmpje met alle Easter Eggs die de makers in de film gestopt hebben en een korte documentaire over de muziek in de animatiefilm.

Vaiana is daarnaast ook via Pathé Thuis te zien. Je kunt de film er hier op de officiële website huren en kopen. Hieronder bekijk je alvast de trailer.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.