Wanneer is de Marathon van Rotterdam in 2025?

De Marathon van Rotterdam is een van de meest populaire en sfeervolle hardloopevenementen in Nederland. Ben jij geïnspireerd geraakt om volgend jaar aan het evenement mee te doen? Dan ben je vast benieuwd naar de exacte datum voor de 44e editie van het evenement in 2025. In dit artikel laten we weten wat daar momenteel over bekend is en vind je meer informatie over het Rotterdamse hardloopspektakel.

Wat is de datum van de Marathon van Rotterdam in 2025?

De Marathon van Rotterdam staat altijd in het voorjaar in de startblokken. Hoewel de officiële datum nog niet bekend is, kunnen voorafgaand aan de bekendmaking een goede gok doen. Het evenement wordt namelijk al sinds de derde editie in 1983 in april georganiseerd. Het enige missende jaar was 2020 vanwege corona en ook de editie van 2021 werd hierdoor uitgesteld naar oktober in dat jaar.

Er is dus een dikke kans dat we volgend jaar wederom medio april klaar kunnen staan voor de start op de Erasmusbrug, zoals altijd op een zondag. In het afgelopen decennium was het telkens het eerste of tweede weekend van de maand, wat zou wijzen op een verwachte planning voor zondag de 6e of 13e van de maand. Verdere informatie zoals de route en de hoogte van het inschrijfgeld zal later met ons worden gedeeld. Blijf van updates op de hoogte via onze website, social media kanalen en via je mail en begin alvast met je voorbereidingen.

Kun je je al inschrijven voor de Marathon van Rotterdam?

Momenteel is het nog niet mogelijk om je in te schrijven voor de Marathon van Rotterdam in 2024. Via de pagina https://www.nnmarathonrotterdam.nl/inschrijven/nn-marathon-rotterdam/ op de officiële website van de organisatie zullen de inschrijvingen geopend worden zodra het mogelijk is om je aan te melden voor deelname. Daarnaast kun je je ook via die pagina alvast aanmelden voor de interesselijst, waardoor je een e-mail ontvangt als de inschrijvingen worden geopend. Dit zullen we ook via onze website, social media kanalen en nieuwsbrief melden wanneer de bekendmaking naar buiten komt.

Er zijn twee voornaamste redenen om het openen van de inschrijvingen voor volgend jaar goed in de gaten te houden. Allereerst is het bij een groot aantal aanmeldingen mogelijk dat er een afstand uitverkocht is, waardoor je wellicht geen ticket meer kunt krijgen op het moment dat je je wilt inschrijven. Dat scenario wil je natuurlijk voorkomen als je graag mee wilt doen aan het hardloopevenement. Daarnaast gaan ook de inschrijfkosten omhoog na verloop van tijd. De inschrijfkosten voor 2025 zijn overigens momenteel nog niet bekend.

Waarom deze marathon zo geliefd is bij zowel hardlopers als toeschouwers

De Marathon van Rotterdam staat bekend om zijn vlakke, en mede hierdoor uitermate snelle parcours. Maar dat is niet het enige kenmerk, want de enthousiaste menigte staat erom bekend dat ze de lopers constant aanmoedigt en voor een geweldige sfeer zorgt. Daarnaast is ook de route bijzonder; hij leidt lopers door het centrum van Rotterdam, langs iconische bezienswaardigheden zoals de Erasmusbrug, de Kubuswoningen en de Markthal.

Dankzij de uitstekende organisatie en het indrukwekkende deelnemersveld trok de Marathon van Rotterdam door de jaren heen zowel veel professionele atleten als een heleboel amateurs en recreatieve hardlopers aan. Het is een evenement waar mensen van alle leeftijden en achtergronden samenkomen om hun liefde voor hardlopen en de stad Rotterdam te vieren.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.