Wanneer komt ‘The Mandalorian’ seizoen 4 op Disney+?

Hoewel het derde seizoen van The Mandalorian pas net afgelopen is, zijn veel Star Wars-fans nú al enorm benieuwd naar het vervolg. Is het tijdens de seizoensfinale op 19 april de laatste keer geweest dat we Din Djarin en Grogu konden zien of komen er nog nieuwe afleveringen? Oftewel: komt er een The Mandalorian seizoen 4? En wanneer dan? In dit artikel vind je alle informatie die we tot nu toe hebben.

Komt er een ‘The Mandalorian’ seizoen 4?

Goed nieuws voor fans van de serie, want als het aan de showrunner Jon Favreau ligt is de kous nog lang niet op. Sterker nog, in een recent interview met het Franse BFMTV INSIDE heeft hij laten weten dat het script van seizoen 4 al volledig klaarligt. Omdat de Star Wars-tijdlijn zo strak is, is het belangrijk om al ver vooruit te plannen. Daarom werd het script van nieuwe afleveringen al tijdens de postproductie van seizoen 3 gereed gemaakt. Vrij vertaald zegt Favreau hier het volgende over:

🗣️ “Seizoen 4? Ja, die heb ik al geschreven. We moeten weten waar we heen gaan om het volledige verhaal te kunnen vertellen, dus hadden we het al helemaal uitgedacht. En dan schrijf je langzaamaan de afleveringen. Ik was dus al aan het schrijven tijdens de postproductie, omdat het allemaal moet voelen als het vervolg van één groot verhaal.”
– Showrunner Jon Favreau

Favreau laat ook weten dat nieuwe Star Wars-series Ahsoka en Skeleton Crew, die beiden dit jaar verwacht worden, zich allemaal in dezelfde periode afspelen. Daarom moest hij bij het schrijven van de vervolgseizoenenen ook al rekening houden met deze verhaallijnen. In principe is het dus al zo goed als zeker dat er een vierde seizoen van de populaire serie volgt, maar de vraag blijft nog wanneer.

Wanneer komt ‘The Mandalorian’ seizoen 4 op Disney+?

Het is nog niet bekend wanneer we precies naar het vierde seizoen van The Mandalorian kunnen kijken. Tussen het verschijnen van seizoen 2 en seizoen 3 zat natuurlijk een behoorlijk lange periode, dus we verwachten dat we nu ook wel weer even geduld zullen moeten hebben.

Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen en hoor je het direct van ons als de streamingdienst ons meer informatie geeft.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Waar gaat het verhaal van ‘The Mandalorian’ over?

De reizen van de Mandalorian door het Star Wars-universum gaan door. Ooit een eenzame premiejager, wordt Din Djarin (Mandalorian) herenigd met Grogu. Hij zal oude bondgenoten tegenkomen en nieuwe vijanden maken terwijl hij en Grogu de reis samen voortzetten.

TitelThe Mandalorian
Jaar2019-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieFantasy, Actie, Avontuur
IMDb8,7 uit 498.000 stemmen
RegisseurJon Favreau
CastPedro Pascal, Gina Carano, Giancarlo Esposito, Carl Weathers, Misty Rosas, Chris Bartlett, Rio Hackford, Ming-Na Wen, Katy O’Brian

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.