Wanneer komt ‘The Little Mermaid’ op Disney+?

Als de kleine zeemeermin jouw favoriete sprookjesfiguur is, word je op dit moment op je wenken bediend. The Little Mermaid verscheen namelijk op 24 mei op het grote scherm. Misschien wil je deze film op het witte doek bewonderen of misschien wil je wachten totdat je hem vanuit huis kunt kijken, maar dan is het wel belangrijk om te weten wanneer dat kan. Of met andere woorden: wanneer komt The Little Mermaid op Disney+? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wanneer verschijnt ‘The Little Mermaid’ op Disney+?

The Little Mermaid is een film die gemaakt werd door The Walt Disney Company en daarom weten we nu al zeker dat we hem hier in de toekomst kunnen bekijken. Sterker nog, op dit moment staat de filmpagina van The Little Mermaid al live. We weten alleen niet wanneer de film ook daadwerkelijk verschijnt. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een officiële releasedatum gedeeld wordt.

Wat we wel al weten is dat het gemiddeld 49 dagen duurt voordat Disney+ bioscoopfilms online aanbiedt. Ga je vanaf de bioscooprelease op 24 mei 2023 naar 49 dagen in de toekomst, dan kom je uit op 12 juli 2023. Dit zou dan ook de datum kunnen zijn dat we de film op het video on demand-platform mogen verwelkomen. Let wel: zeker weten doen we dat op dit moment nog niet. De streamingdienst wil de periode tussen de twee releases bij de grotere bioscoopfilms namelijk nog weleens wil verlengen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij Black Panther 2: Wakanda Forever (84 dagen wachttijd) en Ant-Man and the Wasp: Quantumania (91 dagen wachttijd). Houd dus vooral deze pagina in de gaten om zeker te zijn van de juiste online releasedatum.

The Little Mermaid | Official Trailer

Tot wanneer draait ‘The Little Mermaid’ in de bioscoop?

Het duurt dus nog wel even voordat we The Little Mermaid kunnen streamen, dus dat betekent dat je eerst aangewezen bent op de bioscoop. Maar hoe lang draait de film dan nog? Dit is lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Houd daarom vooral het programma van je lokale bioscoop in de gaten om te zien of en wanneer het mogelijk is om deze film bij jou op het witte doek te bewonderen. Handig om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Meer informatie over de film

The Little Mermaid is de liveactionversie van de veelvuldig geprezen animatieklassieker, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. De film vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen.

TitelThe Little Mermaid
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 15 minuten
TaalEngels
CategorieFamiliefilm
RegisseurRob Marshall
CastDaveed Diggs (Stem), Jonah Hauer-King, Halle Bailey, Noma Dumezweni, Akwafina (Stem), Melissa McCarthy

Veelgestelde vragen

  • Wanneer komt ‘The Little Mermaid’ op Disney+?

    Op dit moment is een officiële releasedatum nog niet met ons gedeeld, maar het zou goed kunnen dat de film halverwege juli op Disney+ verschijnt. Zodra we meer weten, hoor je het via je mail en onze social media-kanalen.

  • Tot wanneer draait ‘The Little Mermaid’ in de bioscoop?

    Het is nog niet bekend tot welke datum The Little Mermaid in de bioscoop draait, maar we verwachten dat de film nog wel een tijdje op het witte doek te bewonderen is.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.