Op deze datum gaan de kaarten voor het Top 2000 café in de verkoop

In december is het weer tijd om het jaar af te sluiten met de lijst der lijsten. We hebben het natuurlijk over de Top 2000. Tijdens het muzikale radioprogramma op NPO Radio 2 worden de populairste nummers aller tijden gedraaid. De lijst is gebaseerd op de stemmen van luisteraars, die natuurlijk hartstikke graag hun favoriete plaat live willen horen in het Top 2000 café. Velen van hen vragen zich dan ook af of het al mogelijk is om kaartjes te kopen voor de Top 2000. In dit artikel zetten we alle informatie over de kaartverkoop voor je op een rij.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Al je favoriete platen tijdens de Top 2000

De Top 2000 klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Het jaarlijkse radioprogramma bestaat al sinds december 1999. In eerste instantie was de Top 2000 bedoeld als een eenmalige actie rondom de millenniumwisseling. De muzikale afsluiter van het jaar was echter zo succesvol dat het nu een jaarlijks op de kalender terugkeert.

Voorafgaand aan de Top 2000 kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete platen. Tijdens de stemweek is het mogelijk om op minimaal 5 en maximaal 35 nummers te stemmen. Vlak na het sluiten van de virtuele stembus worden de hoogst genoteerde liedjes bekendgemaakt. De Top 2000 gaat van start op 25 december en eindigt traditiegetrouw op 31 december. Stemmen is echter al mogelijk in de week van vrijdag 1 t/m vrijdag 8 december dit jaar.

Wanneer start de kaartverkoop voor het Top 2000 café in 2023?

Naast het luisteren en kijken naar de Top 2000, is het sinds 2010 ook mogelijk om live aanwezig te zijn bij het muzikale spektakel. Ieder jaar wordt het zogeheten Top 2000 café in Beeld en Geluid in Hilversum opgebouwd. Veel luisteraars brengen graag een bezoek aan de muzikale bar. Zo stond de teller in 2019 op een recordaantal van 36.000 mensen. Het jaar daarop kon het café vanwege de coronapandemie helaas zijn deuren niet openen. In plaats daarvan werden er televisieschermen geplaatst. Mensen konden via Zoom inschakelen om zo toch een bezoek te brengen aan de Top 2000.

In 2022 kon het Top 2000 café weer bezoek verwelkomen. Tevens was de muzikale bar voor het eerst 24 uur per dag openen en was het nog steeds mogelijk om op een beeldscherm in het café te verschijnen. Vanwege de ongekende populariteit vragen veel mensen zich al ver van tevoren af wanneer de kaartverkoop van start gaat.

Zo ook dit jaar. We hebben goed nieuws, want het is vanaf 9 december mogelijk om kaarten te kopen voor het Top 2000 café. De onlinevoorverkoop gaat op deze datum om 10:00 uur ’s ochtends van start. Het Top 2000 café opent zijn deuren weer van 25 tot en met 31 december. Het is niet mogelijk om kaarten aan de deur te kopen. Zit dus op 9 december om 10:00 uur ’s ochtends klaar voor tickets, want ieder jaar is het muzikale café uitverkocht.

Hoe kan ik tickets kopen voor het Top 2000 café?

Tickets voor alle dagen van de Top 2000 gaan via de officiële website van NPO Radio 2 in de verkoop. De prijs hiervan is €6,50 per stuk. We willen nogmaals benadrukken dat het niet mogelijk is om kaarten aan de deur te kopen. Per persoon kun je maximaal 6 tickets bemachtigen. Deze kaarten geven je maximaal 50 minuten toegang tot het café. Bij het bestellen van de tickets dien je een tijdslot te kiezen. Het café is ook dit jaar weer 24 uur per dag open.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.