Wanneer verschijnt ‘Inside Out 2’ eigenlijk in de bioscoop?

Pixar verblijdde ons in 2015 met Inside Out. In deze animatiefilm maakten we kennis met de jonge Riley en kwamen alle emoties in haar hoofd tot leven. Joy en Sadness gingen op avontuur, leerden samenwerken en uiteindelijk kwam alles goed. Maar nu bereikt Riley de puberteit en dat betekent dat een paar hele nieuwe emoties hun intrede zullen maken… en die zullen de boel behoorlijk op stelten zetten. Inside Out 2 verschijnt in 2024. Wil je weten wanneer het precies zover is? Wij zetten in dit artikel alle informatie voor je op een rijtje.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wanneer draait ‘Inside Out 2’ in de bioscoop?

Inside Out was in 2015 een grandioos succes. Het regende destijds enthousiaste reacties en nog altijd scoort de titel met een 8,1 op IMDb bovengemiddeld hoog voor een animatiefilm. Dat de succesformule nog een keer herhaald zou worden, was dan ook te verwachten. En in 2024 is het eindelijk zover.

De (voorlopige) datum die je in je agenda kunt noteren is 12 juni 2024. Op die dag zal de film op het witte doek verschijnen. Omdat het een productie is van Pixar en The Walt Disney Company, verwachten we hem een tijdje later ook op de streamingdienst Disney+, maar de precieze online releasedatum is nog niet bekend.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Waar gaat ‘Inside Out 2’ over?

Riley betreedt de puberteit. Joy (Plezier), Sadness (Verdriet), Fear (Angst), Anger (Woede) en Disgust (Afkeer) runnen het Hoofdkwartier en hebben de boel na alle gebeurtenissen uit Inside Out weer helemaal op de rit. Maar dan worden ze opgeschrikt door een aantal nieuwe emoties die het puberbrein van Riley dreigen over te nemen.

Benieuwd wat de nieuwe emoties uit Inside Out 2 zijn? Dat kunnen we je alvast vertellen: Anxiety (Ongerustheid), Envy (Afgunst), Ennui (Verveling) en Embarrassment (Schaamte) maken naar alle waarschijnlijkheid hun opwachting. De stem van Anxiety wordt ingesproken door Stranger Things-actrice Maya Hawke, de rest is nog niet bekend.

Meer informatie over de film

De stemmen in het hoofd van Riley kennen haar binnenstebuiten, maar deze zomer verandert alles zodra Disney en Pixar in Inside Out 2 een nieuwe emotie introduceren: onzekerheid. Volgens regisseur Kelsey Mann belooft deze emotie een hoop onrust in het hoofdkwartier. “Onzekerheid is misschien nieuw voor de bestuurders van het hoofdkwartier, maar het is niet het type dat op de achtergrond zal plaatsnemen.”

TitelInside Out 2
Jaar2024
SoortFilm
DuurNNB
TaalEngels
CategorieAnimatie, Familiefilm
RegisseurKelsey Mann

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.