Wanneer komt ‘Heartstopper’ seizoen 3 op Netflix?

Nick en Charlie slepen ons al twee seizoenen lang mee in hun schattige liefdesverhaal in de Netflix-serie Heartstopper, die gebaseerd is op de gelijknamige graphic novels van Alice Oseman. Op donderdag 3 augustus 2023 verscheen het tweede seizoen, en we weten ook al dat er nog een derde seizoen gaat volgen. Maar wanneer komt Heartstopper seizoen 3 op Netflix? In dit artikel vind je alle informatie die we tot nu toe weten.

Komt er een ‘Heartstopper’ seizoen 3?

Heartstopper verscheen voor het eerst op Netflix in 2022. De serie viel direct ontzettend in de smaak en haalde verbluffende scores binnen op IMDb (8,6 uit 62.000 stemmen) en Rotten Tomatoes (100% en 96% op de Tomatometers). Dat de serie niet na één seizoen gecanceld zou worden, stond dan ook buiten kijf. In mei 2022 werd door Alice Oseman zelf het tweede seizoen aangekondigd en werd ook direct duidelijk dat er ook een derde seizoen zou volgen.

Blijft het daar bij? Het tweede seizoen is gebaseerd op Heartstopper Volume 3, dus het derde seizoen zal ongetwijfeld Heartstopper Volume 4 omvatten. Er staan in totaal maar liefst zes graphic novels binnen het Heartstopper-universum op het programma, dus de kans is groot dat het niet bij drie seizoenen blijft. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Wanneer komt ‘Heartstopper’ seizoen 3 op Netflix Nederland?

Netflix maakte eerder al bekend dat het in oktober 2024 zover is door middel van onderstaande video, waarin de castleden wat meer vertellen over het aankomende seizoen. Nu is de precieze releasedatum er ook. Zet donderdag 3 oktober maar in je agenda, want dan verschijnen alle afleveringen.

Waar gaat het verhaal van ‘Heartstopper’ over?

Jongen ontmoet jongen. Jongens worden vrienden. Jongens worden verliefd. Als de zachtaardige Charlie en de rugbyliefhebbende Nick elkaar op de middelbare school ontmoeten, ontdekken ze al snel dat hun onwaarschijnlijke vriendschap uitgroeit tot een onverwachte romance. Charlie, Nick en hun vriendenkring moeten de reis van zelfontdekking en acceptatie afleggen. Ze steunen elkaar bij het vinden van hun meest authentieke zelf.

TitelHeartstopper
Jaar2022-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
IMDb8,6 uit 62.000 stemmen
MakerAlice Oseman
CastJoe Locke, Kit Connor, William Gao, Yasmin Finney, Araloyin Oshunremi, Ashwin Vishwanath, Evan Ovenell, Olivia Colman, Georgina Rich

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.