Wanneer komt de serie ‘A Good Girl’s Guide to Murder’ naar Netflix?

Veel boekenliefhebbers weten het al: Holly Jackson’s A Good Girl’s Guide to Murder wordt verfilmd. De bloedstollende YA-thriller komt naar het kleine scherm in de vorm van een serie. En sinds kort is ook bekend dat we hier in Nederland op Netflix naar kunnen kijken. Maar wanneer staat de serie op het programma?

‘A Good Girl’s Guide to Murder’ komt naar Netflix

De pientere tiener Pip stort zich voor een schoolopdracht op een moord in het stadje waarin ze is opgegroeid. Vijf jaar geleden werd de populaire en knappe Andie Bell daar vermoord door haar vriendje Sal Singh. Iedereen weet dat hij het gedaan heeft, maar is dat eigenlijk wel écht zo? En als Sal het niet deed, loopt de moordenaar dan nog vrij rond?

Je kunt dit verhaal kennen van het boek A Good Girl’s Guide to Murder van Holly Jackson (in het Nederlands Moordgids voor lieve meisjes), het eerste deel van een bekende trilogie. Al een tijdje is bekend dat het verhaal verfilmd wordt. Door hoofdrol wordt vertolkt door Emma Myer, die je kent als Enid Sinclair uit Wednesday. De serie verschijnt dit jaar bij de BBC, maar Netflix heeft nu ook aangekondigd dat we hem binnenkort in hun aanbod kunnen vinden.

Wanneer komt ‘A Good Girl’s Guide to Murder’ op Netflix in Nederland?

Op dit moment weten we nog niet wanneer A Good Girl’s Guide to Murder naar Netflix komt. Eerst zal de serie in het Verenigd Koninkrijk op tv uitgezonden worden bij de BBC; die tv-première staat gepland voor juli. Pas later in het jaar kun je de serie dan in Nederland streamen. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

Vijf jaar geleden werd schoolmeisje Andie Bell vermoord door haar vriendje Sal Singh. Zaak gesloten. De politie weet dat hij het heeft gedaan. Iedereen in de stad weet dat hij het heeft gedaan. Maar de slimme en vastberaden Pip Fitz-Amobi is daar niet zo zeker van, en ze is vastbesloten om het te bewijzen. En als Sal Singh geen moordenaar is en de echte moordenaar nog vrij rondloopt, hoe ver zal die dan gaan om Pip van de waarheid af te houden?

TitelA Good Girl’s Guide to Murder
Jaar2024
SoortSerie
Duur6 afleveringen
TaalEngels
CategorieDrama, Thriller
RegisseurDolly Wells
CastEmma Myers, Zain Iqbal, India Lillie Davies, Rahul Pattni, Asha Banks, Yali Topol Margalith, Jude Morgan-Collie, Raiko Gohara, Georgia Arron, Jessica Webber, Henry Ashton, Carla Woodcock

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.