Wanneer komt ‘Futurama’ seizoen 12 op Disney+?

Na tien jaar gewacht te hebben was het in juli 2023 eindelijk tijd voor de comeback van Futurama op Disney+. Veel fans genieten weer van het nieuwe seizoen, maar al snel is ook de vraag naar het vervolg natuurlijk aanwezig. Komt er een Futurama seizoen 12 op Disney+? En wanneer dan? In dit artikel vind je alle informatie die we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Alles over ‘Futurama’ seizoen 12

In dit artikel vertellen we je alles wat we tot nu toe weten over Futurama seizoen 12, zodat je alle up-to-date informatie op een rijtje hebt.

— Klik om te springen op deze pagina —
Komt er een Futurama seizoen 12?
📅 Wanneer komt seizoen 12?
🍿 Wat is het verhaal?

Komt er een ‘Futurama’ seizoen 12?

De animatieserie Futurama was vanaf 1999 tot 2013 te zien op afwisselend Fox en Comedy Central. Zowel in Amerika als in Nederland was het een gigantisch succes. Dat een reboot niet kon uitblijven, stond dan ook vast.

In juli 2023 was het zover en bestelden Disney en Hulu een elfde seizoen. Maar daar blijft het niet bij. Zij kochten namelijk direct twintig afleveringen aan, waardoor we nu al weten dat het na de tien afleveringen van seizoen 11 nog niet klaar is. Ook een twaalfde seizoen staat op het programma.

Futurama | Official Trailer | New Season July 24 | Hulu

Wanneer komt seizoen 12 van ‘Futurama’ op Disney+?

Het twaalfde seizoen komt er dus zeker aan, maar wanneer het verschijnt is op dit moment nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als er meer duidelijk is.

📺 Benieuwd wat er nog meer allemaal op de planning staat? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen.

Waar gaat het verhaal van ‘Futurama’ over?

Een futuristische, satirische animatieserie van The Simpsons-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.

TitelFuturama
Jaar1999-
SoortSerie
Duur12 seizoenen
TaalEngels
CategorieSciencefiction, Komedie
IMDb8,5 uit 248.000 stemmen
MakerMatt Groening
CastBilly West, Katey Sagal, John Dimaggio

Veelgestelde vragen

  • Waar kun je de serie ‘Futurama’ online kijken?

    Futurama is op dit moment te streamen op Disney+. We verwachten de serie niet op andere streamingdiensten als Netflix, HBO Max of Amazon Prime Video.

  • Wanneer komt seizoen 12 van ‘Futurama’?

    Op dit moment is het nog niet bekend wanneer het twaalfde seizoen van Futurama verschijnt. Uiteraard hoor je het direct van ons via je mail als er meer nieuws is.


Synopsis: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.