Muzikale legende ‘Elvis’ schittert vanaf vandaag op HBO Max

Halsreikend keken abonnees van HBO Max uit naar de première van de muzikale hitfilm Elvis op de streamingdienst. Of ze nou de vertoning in de bioscoop met bijna 3 uur een te lange zit vonden of hem wegens vakantie of kosten van een kaartje hebben gemist: ze wachtten de online lancering af. Maar die releasedatum liet langer op zich wachten dan we gewend zijn. Gelukkig is het muzikale kijkcijferkanon sinds vanochtend, vrijdag 2 september 2022, te zien op HBO Max.

Première van ‘Elvis’ werd uitgesteld wegens koerswijziging

Sinds de lancering van HBO Max in Nederland weten we dat we kunnen rekenen op een gat van ongeveer 45 dagen tussen de bioscooppremière en streamingrelease van Warner Bros. Pictures’ geliefde films. Recentelijk is daar echter verandering in gekomen, want Warner Bros. Discovery heeft bekendgemaakt een koerswijziging door te voeren met betrekking tot mogelijkheden om nieuwe films online te kijken.

Met de nieuwe aanpak wil het bedrijf de bioscooppremières weer omarmen. Een korte periode tussen het witte doek en de thuisbioscoop past niet meer in deze tactiek. Eerder werd dan ook gedacht dat we rond 8 augustus zouden kunnen genieten van Elvis op HBO Max, maar dit bleek enkel de datum voor PVOD-première op streamingdiensten als Pathé Thuis te worden. Daar was de film dan ook al eerder verkrijgbaar. 👉 Bekijk direct Elvis bij Pathé Thuis.

Releasedatum van ‘Elvis’ (film, 2022) op HBO Max in Nederland

Nu waren fans natuurlijk benieuwd hoe lang het dan zou duren totdat Elvis op HBO Max gaat verschijnen. Op vrijdag 2 september was het zo ver, waardoor HBO Max naar een window van 70 dagen tussen bioscoop en online lijkt te bewegen. Tevens kun je vanaf eind oktober de DVD bestellen en tegen regulier tarief de film huren bij TVOD-diensten.

Verhaal, informatie en trailer van de film

Elvis is een groots opgezette bioscoopfilm van Warner Bros. Pictures en de voor een Oscar genomineerde visionaire filmmaker Baz Luhrmann over het leven en de muziek van Elvis Presley, met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks. In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis (Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

TitelElvis
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 39 minuten
TaalEngels
CategorieMuziek, Drama
IMDb7,8 uit 54.000 stemmen
RegisseurMike Burns
CastBruce Willis, Ashley Greene, Michael Sirow, Texas Battle

Synopsis: Warner Bros. Pictures