Wanneer komt ‘Elemental’ op Disney+?

Pixar en Disney hebben de handen weer ineengeslagen om een heerlijke animatiefilm te maken: Elemental. Deze film was al sinds 12 juli 2023 op het witte doek te bewonderen, maar wordt in de toekomst ook op de streamingdienst van The Walt Disney Company verwacht. Het was tot voor kort alleen nog maar de vraag op welke datum je hem daar eindelijk kan zien. Of met andere woorden: wanneer komt Elemental op Disney+? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wanneer verschijnt ‘Elemental’ op Disney+?

Elemental is geproduceerd door Pixar Animation Studios en Walt Disney Pictures. Dat betekent dat we hem in de toekomst zeker op Disney+ kunnen verwachten. Sterker nog: op dit moment staat de pagina van de film al online, maar kun je hem nog niet streamen. Wel staat de online releasedatum hier al bij vermeld.

We konden eerder overigens alvast voorzichtig voorspellen wanneer de film verwacht zou worden. We weten namelijk al dat het vaak 49 tot 70 dagen duurt voordat Disney+ bioscoopfilms online aanbiedt. Als dat nu ook weer het geval zou zijn, dan zou Elemental in september 2023 te streamen zijn. Inmiddels is de datum definitief: woensdag 13 september 2023. Nog leuker nieuws: door een tijdelijke actie van Disney+ kost een lidmaatschap de eerste drie maanden slechts €1,99 per maand.

Streamers kunnen overigens al sinds 26 augustus wel hier op Pathé Thuis terecht, waar de film te koop is voor mensen zonder abonnement op Disney+. Voor kosteloos streamen moet je echter nog even geduld hebben.

→ Kun je niet wachten? Bekijk dan hier op Disney+ alle Pixar-films 🍿

Elemental | Official Trailer

Tot wanneer draait ‘Elemental’ in de bioscoop?

Mocht je overigens een bezoekje aan de bioscoop willen brengen voor Elemental, dan kun je maar beter snel zijn. Op dit moment is de ‘vertrekdatum’ van de Pixar-film van het witte doek nog niet bekend en het is ook lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Houd dus vooral het programma van je lokale bioscoop in de gaten om te zien of het nog mogelijk is om deze film bij jou op groot scherm te bewonderen. Handig om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Meer informatie over de film

Elemental speelt zich af in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

TitelElemental
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 50 minuten
TaalEngels
CategorieFamiliefilm, Animatie
RegisseurPeter Sohn
CastLeah Lewis, Mamoudou Athie

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.