Wanneer verschijnt ‘Dune 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Het verhaal van Paul Atreides had nooit in één film gepast, dus daarom werd na Dune uit 2021 direct Dune: Part Two aangekondigd. Maar ook daarmee lijkt het verhaal niet klaar. Er is namelijk een tweede boek verschenen dat ook nog verfilmd moet worden. Regisseur Denis Villeneuve heeft dan ook aangekondigd graag een Dune: Part Three te maken. Maar wanneer staat Dune 3 precies op het programma? In dit artikel lees je alles wat we hier tot nu toe over weten.

Komt er een ‘Dune: Part 3’?

Dune uit 2021 en Dune: Part Two uit 2024 worden naar alle waarschijnlijkheid opgevolgd door een derde deel. Regisseur Denis Villeneuve heeft tijdens een persconferentie in Zuid-Korea verteld dat hij sowieso een derde film wil maken. Hij zei hier het volgende over:

🗣️ “Het script is bijna klaar, maar het ís nog niet klaar. Het zal nog wat tijd kosten. Het is een droom om een derde film te maken en dat zou voor mij ook heel logisch zijn. Ik weet niet wanneer ik terugkeer naar Arrakis. Ik zal waarschijnlijk eerst wat anders gaan doen, gewoon om even uit de zon te blijven. Voor mijn geestelijke gezondheid zal ik misschien nog iets anders tussendoor doen, maar het is mijn droom om voor de derde keer naar de planeet te gaan waar ik zoveel van hou.”
– Regisseur Denis Villeneuve

Daarnaast heeft ook het productiebedrijf van de eerste twee films nu groen licht gegeven. Dat betekent dat het alleen nog aan Warner Bros. is om te besluiten of ze verder willen…

Waar gaat ‘Dune 3’ over?

Het derde deel zal gebaseerd zijn op het boek Dune Messiah van Frank Herbert. Zoals Villeneuve al aangeeft is de verschijning van de film logisch, want het verhaal van Paul Atreides is met Dune en Dune: Part Two nog niet af. Er zijn zelfs nóg meer boeken over het personage verschenen, maar Denis Villeneuve heeft wel aangegeven het het liefst bij een trilogie te houden.

Mocht Dune Messiah verschijnen, dan is het daarna dus waarschijnlijk wel voorgoed klaar. Maar eerst moeten we nog zien dat Dune 3 er écht komt, want dat hangt natuurlijk ook van de ontvangst van Dune: Part Two af…

Wanneer komt ‘Dune 3’ in de bioscoop?

Áls Dune: Part Three er komt, dan gaat dat waarschijnlijk nog wel een aantal jaar duren. Zoals Villeneuve al aangeeft is het script nog niet klaar. Bovendien neemt het filmen en editen natuurlijk ook heel wat tijd in beslag. Zo zat er tussen de eerste twee films een periode van maar liefst drie jaar. We kunnen je op dit moment helaas dus nog geen releasedatum geven. Zodra we meer weten, werken we deze pagina direct bij.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series per maand. Ook publiceren we wekelijks de Streamwijzer top 10, met de leukste titels van de komende week.

‘Dune: Part Two’ komt naar HBO Max

Dune: Part Two schittert sinds 29 februari 2024 op het witte doek. Ben je meer van het streamen, dan kunnen we je nu al vertellen dat je de film in de toekomst op HBO Max kunt verwachten. Immers is de eerste film daar ook te zien én is de distributeur Warner Bros. Pictures. Wanneer de film bij de paarse streamingdienst verschijnt, is nog niet bekend.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen. Hier hoor je het direct als we weten wanneer HBO Max de film toevoegt.

Verhaal en trailer van ‘Dune: Part Two’

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.


Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.