Wanneer komt ‘Doctor Who’ op Disney+?

Goed nieuws voor Doctor Who-fans, want Disney+ wordt de nieuwe thuisbasis van de populaire serie. De streamingdienst sloot in 2022 een deal met BBC die ervoor zorgt dat alle nieuwe seizoenen exclusief bij hen te zien zullen zijn. Maar tot nu toe kun je alleen op Disney+ terecht voor vier specials. Veel kijkers vragen zich dan ook af: wanneer komt Doctor Who op Disney+? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Doctor Who’ komt wereldwijd naar Disney+

De streamingdienst van Disney maakte in 2022 bekend dat ze de exclusieve uitzendrechten van de iconische serie Doctor Who binnengesleept hadden. Dit betekent dat de serie in het vervolg buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland enkel nog op Disney+ te zien zal zijn. Het gaat in ieder geval om de nieuwe seizoenen met Ncuti Gatwa (bekend van Sex Education en Barbie) als vijftiende Doctor.

Wanneer komt ‘Doctor Who’ op Disney+?

Grote vraag blijft dan natuurlijk wánneer het eindelijk zover is. De aankondiging kwam namelijk in 2022 en schetste een situatie waarin we in 2023 al naar Doctor Who konden kijken op Disney+, maar tot nu toe zijn alleen de specials verschenen.

Het wachten is nu op het veertiende seizoen. Dit gaat in mei 2024 in première op de BBC. In die periode verwachten we de nieuwe afleveringen ook te mogen verwelkomen op Disney+. Wat de precieze releasedatum is, is nog niet bekend. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als die wél gedeeld wordt. Overigens is het niet bekend of de oude seizoenen ook met terugwerkende kracht naar Disney+ komen.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

De serie Doctor Who gaat over een alien onder de naam Doctor. Dit wezen lijkt misschien op een mens, maar is in feite een Time Lord die is gevlucht van de planeet Gallifrey. Hiermee wordt door tijd en ruimte gereisd in het gezelschap van één of meerdere reisgenoten.

TitelDoctor Who
Jaar2005-
SoortSerie
Duur14 seizoenen
TaalEngels
CategorieAvontuur, Drama, Sci-Fi
IMDb8,6 uit 224.000 stemmen
MakerSydney Newman
CastDavid Tennant, Matt Smith, Jenna Coleman, Karen Gillan, Peter Capaldi, Arthur Darvill, Billie Piper, Nicholas Briggs, Jodie Whittaker

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.