Wanneer komt seizoen 2 van ‘Diepe Gronden’?

De verhaallijn deed wat denken aan een Nederlandse versie van The Bridge en elke zondag zat half Nederland aan de buis gekluisterd. Je raadt het al: we hebben het over de misdaadserie Diepe Gronden met onder andere Linda de Mol en Chris Zegers. Benieuwd of er na de finale van het vierdelige S1 ook een vervolg aan zit te komen? Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Diepe Gronden seizoen 2 op NLZIET en Videoland? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

→ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Wanneer komt Diepe Gronden seizoen 2 op NLZIET en Videoland?

Diepe Gronden was relatief kort voor een serie. Dit vierdelige verhaal werd in vier weken tijd verteld met elke zondag een nieuwe aflevering van 2 januari 2022 tot en met 23 januari. Vervolgens werd het seizoen op tv herhaald in augustus 2022. Nadat de moordenaar van de meisjes aan het licht is gekomen is de vraag of het verhaal nog een vervolg zal krijgen.

Die vraag ligt op het moment van schrijven nog bij RTL en Talpa. De afweging voor verlenging wordt doorgaans gemaakt op basis van productiekosten en kijkcijfers. Op het moment van schrijven is er dus nog niets medegedeeld, maar we houden het goed in de gaten en laten het als eerste weten via je mail zodra we meer te horen krijgen over een eventuele verlenging.

Wel hebben we één voorzichtig lichtpuntje gespot, want er is genoeg ruimte in het verhaal over gelaten voor nieuwe afleveringen. Zo is de crush tussen Timon (Egbert Jan Weeber) en Maxine (Hannah Hoekstra) niet echt dieper verklaard, weten we nog weinig over het mysterieuze kuchje van Urmie Plein en leek de affaire van Anna (Linda de Mol) nog wat meer te kunnen bieden aan de kijker. Maar bovenal is natuurlijk het grote raadsel wie de mysterieuze man in de bosjes was die in het laatste shot van seizoen 1 naar Anna aan het staren was. Zouden we nieuwe afleveringen krijgen? Hopelijk horen we het snel.

Waar gaat het verhaal van Diepe Gronden over?

Linda de Mol kruipt in de huid van Anna van Kessel. Samen met het lokale rechercheteam onder leiding van Timon de Zwart, gespeeld door Egbert-Jan Weeber, onderzoekt ze de moord op een 17-jarig meisje in natuurgebied de Weerribben. Overige rollen zijn weggelegd voor onder anderen Hannah Hoekstra, Urmie Plein en Peter Blok. ‘Diepe Gronden’ is geschreven door Lex Passchier, geregisseerd door Will Koopman en wordt geproduceerd door ITV Studios.

TitelDiepe Gronden
SoortSerie
Jaar2022
TaalNederlands
Duur1 seizoen
CategorieActie, Misdaad, Drama
RegisseurWill Koopman
SchrijverLex Passchier
DeelnemersLinda de Mol, Urmie Plein, Chris Zegers, Mark Rietman, Kasper van Kooten, Egbert Jan Weeber, Susan Visser, Hannah Hoekstra, Ricky Koole

Waar kun je Diepe Gronden online kijken in Nederland?

Diepe Gronden is een Original serie van Talpa en RTL. Daardoor is hij enkel via KIJK hier op NLZIET te zien en daarnaast kun je op Videoland met een abonnement ook de afleveringen streamen. Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en andere streamingdiensten in Nederland hebben de uitzendrechten hiervan niet in handen, dus op hun videodiensten kun je de Nederlandse misdaadserie niet kijken.

Komt er een Diepe Gronden seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Aangezien het eerste seizoen van Diepe Gronden nog maar net is verschenen, is nu ook nog niet bekend of er een tweede deel—laat staan een derde—van de serie op de planning staat bij RTL en Talpa. We houden je op de hoogte via de website en social media kanalen van Streamwijzer.

Welke teaser of trailer is er van het tweede seizoen van de serie?

Er is nog geen trailer van een mogelijk tweede seizoen van Diepe Gronden te zien, maar je kunt nog wel genieten van de onderstaande trailer van S1.


Veelgestelde vragen


Synopsis: RTL / Talpa