Wanneer komt de ‘Dertigers’ kerstspecial op tv?

Nu het vierde seizoen van Dertigers bijna ten einde is, is het tijd om naar de toekomst te kijken. Gelukkig werd onlangs aangekondigd dat er een heuse kerstaflevering gemaakt wordt die dit najaar al te zien is. Maar wanneer komt de Dertigers kerstspecial op tv? Wij delen alles wat er nu bekend over is.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Alles over de ‘Dertigers’ kerstspecial

Dertigers krijgt een kerstspecial. Wij vertellen je in dit artikel alles wat je moet weten over de releasedatum, het verhaal en meer.

— Klik om te springen op deze pagina —
📺 Wanneer komt de kerstspecial op tv?
📅 Wanneer komt seizoen 5?
🎄 Wat is het verhaal?

Wanneer komt de ‘Dertigers’ kerstspecial op tv?

Terwijl in augustus het vierde seizoen van Dertigers ten einde komt, werd aangekondigd dat er ook een kerstspecial gaat komen. Hierin komt de hele vriendengroep nog één keer samen om kerst te vieren in het Hoge Noorden. Leuk! Nadat Oogappels het afgelopen jaar een speciale kerstfilm kreeg is het nu dus de beurt aan Dertigers. Maar wanneer is het zover?

Helaas is dat op dit moment nog niet bekend. BNNVARA laat alleen weten dat de kerstspecial “voor de feestdagen in december” te zien zal zijn op NPO3 en NPO Start. Een exacte datum moet dus nog komen. Oogappels‘ kerstfilm Kerstappels verscheen vorig jaar op donderdag 22 december, dus we verwachten dat we ook dit jaar rond die datum klaar kunnen zitten. Wordt vervolgd! Zodra we meer weten, delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen.

Komt er een seizoen 5 van ‘Dertigers’?

Hoe zit het met de toekomst van Dertigers? Helaas wordt de kerstspecial aangekondigd als de “afsluiter van de succesvolle reeks”. Eerder is ook al naar buiten gebracht dat seizoen 4 het slotseizoen zal worden. Een vijfde seizoen zit er helaas dus echt niet in. Heel veel kijkers hopen ook nog op een doorstart van de serie als Veertigers, maar ook dat lijkt niet waarschijnlijk.

In België, waar de oorspronkelijk serie vandaan komt en het vierde seizoen van Dertigers al eerder uitgezonden werd, is ervoor gekozen om een geheel nieuwe reeks te maken. Dit betekent een nieuwe cast, een nieuw verhaal en een nieuwe locatie. Wellicht gaat dit bij ons ook nog komen, maar op dit moment is dat nog niet bevestigd.

Waar gaat de kerstspecial over?

Onze zuiderburen hebben met hun eerste Dertigers-reeks ook al een kerstfilm gekregen, die maar liefst 83 minuten lang was. Waarschijnlijk kunnen wij dus ook rekenen op een kerstaflevering die de lengte heeft van een heuse film. Ook voor het verhaal kunnen we naar de Vlaamse variant van de serie kijken, omdat die qua verhaallijnen een grote overlap heeft met ‘onze’ Dertigers.

Zou ook dit kerstfestijn overgenomen worden, dan kunnen we rekenen op grote frustraties tussen Carmen en Lot, omdat die de feestdagen allebei op een andere manier willen vieren. Ook staat er dan misschien een ruzie tussen Hannah en Thomas op het programma en hebben Saar en Pieter het nog altijd niet bijgelegd. We benadrukken het nog maar één keer: het is nog niet zeker dat dit de verhaallijnen zijn, maar de kans is wel groot.

Streaming informatie van ‘Dertigers’

TitelDertigers
SoortSerie
Jaar2020-
TaalNederlands
Duur4 seizoenen
CategorieDrama
IMDb7,8 uit 255 stemmen
MakersBarbara Bredero, Elzelien Peters, Allard Westenbrink
CastLeonoor Koster, Wieger Windhorst, Joy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele Muus, Eva Laurenssen, Jelle de Jong
Dertigers (seizoen 4) - TRAILER | BNNVARA | NPO Start

Synopsis: NLZIET

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.