Wanneer komt de ‘Dertigers’ kerstfilm op tv?

Nu het vierde seizoen van Dertigers tot een einde gekomen is, is het tijd om naar de toekomst te kijken. Gelukkig wisten we al dat er een heuse kerstspecial gaat komen die dit najaar al te zien is. Maar wanneer kunnen we de Dertigers kerstfilm op tv kijken? Wij laten het weten.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Op welke dag komt de ‘Dertigers’ kerstspecial op tv?

Toen in augustus het vierde seizoen van Dertigers ten einde kwam, werd aangekondigd dat er ook een kerstspecial gaat komen. Hierin komt de hele vriendengroep nog één keer samen om kerst te vieren in het Hoge Noorden. Leuk! Nadat Oogappels het afgelopen jaar een speciale kerstfilm kreeg is het nu dus de beurt aan die andere populaire Nederlandse serie. Maar wanneer is het zover?

BNNVARA heeft bekendgemaakt dat tv-kijkers op eerste kerstdag, dus maandag 25 december, om 22:05 uur voor de tv kunnen gaan zitten. Dan wordt de kerstfilm uitgezonden. Heb je NLZIET of NPO Plus? Dan kun je zelfs vanaf vrijdag 15 december al genieten van het kerstspektakel met je favoriete dertigers.

Dit kun je verwachten van de ‘Dertigers’ kerstfilm

Onze zuiderburen hebben met hun eerste Dertigers-reeks ook al een kerstfilm gekregen, die maar liefst 83 minuten lang was. Waarschijnlijk kunnen wij dus ook rekenen op een kerstaflevering die de lengte heeft van een heuse film. Ook voor het verhaal kunnen we naar de Vlaamse variant van de serie kijken, omdat die qua verhaallijnen een grote overlap heeft met ‘onze’ Dertigers.

Zou ook dit kerstfestijn overgenomen worden, dan kunnen we rekenen op grote frustraties tussen Carmen en Lot, omdat die de feestdagen allebei op een andere manier willen vieren. Ook betekent dit dat Saar en Pieter het waarschijnlijk nog altijd niet bijgelegd hebben. We benadrukken het nog maar één keer: het is nog niet zeker dat dit de verhaallijnen zijn, maar de kans is wel groot.

BNNVARA geeft zelf de volgende synopsis: “In het sprookjesachtige Lapland krijgen de dertigers de ultieme kans om alle breukjes in de vriendengroep te lijmen. Maar Kerstmis heeft zo zijn eigen verrassingen…”

Komt er eigenlijk een seizoen 5 van ‘Dertigers’?

Hoe zit het met de toekomst van Dertigers? Helaas wordt de kerstspecial aangekondigd als de “afsluiter van de succesvolle reeks”. Eerder is ook al naar buiten gebracht dat seizoen 4 het slotseizoen zal worden. Een vijfde seizoen zit er helaas dus echt niet in. Heel veel kijkers hopen ook nog op een doorstart van de serie als Veertigers, maar ook dat lijkt niet waarschijnlijk.

In België, waar de oorspronkelijk serie vandaan komt en het vierde seizoen van Dertigers al eerder uitgezonden werd, is ervoor gekozen om een geheel nieuwe reeks te maken. Dit betekent een nieuwe cast, een nieuw verhaal en een nieuwe locatie. Wellicht gaat dit bij ons ook nog komen, maar op dit moment is dat nog niet bevestigd.

Streaminginformatie van ‘Dertigers’

TitelDertigers
SoortSerie
Jaar2020-
TaalNederlands
Duur4 seizoenen
CategorieDrama
IMDb7,8 uit 255 stemmen
MakersBarbara Bredero, Elzelien Peters, Allard Westenbrink
CastLeonoor Koster, Wieger Windhorst, Joy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele Muus, Eva Laurenssen, Jelle de Jong

Synopsis: BNNVARA

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.