Festivalgangers opgelet: datum van Pinkpop in 2025 is nu al bekendgemaakt

Vlak voor de start van de zomer barstte het feest los tijdens het driedaagse muziekfestival Pinkpop. Artiesten zoals Ed Sheeran, Sam Smith en Joost Klein zorgden voor spectaculaire optredens. Wil je graag een keer het muzikale geweld van dichtbij meemaken en droom je nu al over het festival volgend jaar? Dan ben je vast benieuwd wanneer Pinkpop in 2025 op de planning staat. In dit artikel vind je de exacte datum én lees je alles wat er tot nu toe bekend is over de kaartverkoop en line-up.

Goed nieuws: je kunt de laatste editie van Pinkpop nog terugkijken

Kon je er afgelopen editie van Pinkpop helaas niet bij zijn? Of wil je nog eens nagenieten van alle optredens? Dan is er goed nieuws. Omdat de non-stop livestream van Pinkpop op NPO 2 Extra te volgen was en deze zender tot het basispakket behoort, is het mogelijk om de beelden van zaterdag en zondag via NLZIET terug te kijken. Je kunt een abonnement nu 14 dagen gratis uitproberen. Zo kun je nogmaals gratis van alle hoogtepunten genieten.

➝ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Datum: wanneer is Pinkpop in 2025?

Goed nieuws, want de organisatie alvast de data bekendgemaakt voor het festival in 2025. We konden vooraf al een goede gok doen, aangezien Pinkpop sinds 1970 vrijwel altijd in het weekeinde van Pinksteren wordt georganiseerd. Alleen als de feestdag vroeg in het jaar valt, wordt ervoor gekozen om het festival naar een ander weekend dichterbij of in juni te verschuiven.

Dit heeft te maken met de agenda van artiesten, omdat veel bands anders nog volop aan het touren zijn en daardoor niet beschikbaar zijn om op te treden. Door Pinkpop in een latere periode te organiseren, ligt de datum eveneens dichter bij die van alle andere Europese festivals.

Dit zal ook het geval zijn in 2024, want Pinksteren valt volgend jaar op 8 en 9 juni. Pinkpop zal dus een paar weken later plaatsvinden. Omcirkel alvast het weekend van vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juni 2025 in je agenda, want dit zijn de exacte data waarop het driedaagse spektakel volgend jaar in Landgraaf losbarst.

Tickets: is de kaartverkoop voor Pinkpop 2025 al gestart?

Pinkpop is ontzettend populair en geliefd onder muziekliefhebbers, waardoor de tickets als warme broodjes over de toonbank vliegen. Het is dus belangrijk om op tijd op de hoogte te zijn van de kaartverkoop. Op dit moment is het echter nog niet mogelijk om tickets aan te schaffen, waardoor je nog steeds kans hebt om een felbegeerd toegangsbewijs te bemachtigen. Wanneer de tickets in de verkoop gaan, is nu helaas nog niet duidelijk. Bij de afgelopen editie van het muziekfestival was het al in februari mogelijk om kaartjes te kopen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit ook in 2025 dus weer rond dezelfde periode zijn. De datum is echter nog niet officieel bevestigd.

Line-up van artiesten die optreden tijdens Pinkpop in 2025

Zowel nationale als internationale artiesten vormen jaarlijks een spetterende line-up waar menig muziekliefhebber zijn hart bij kan ophalen. Zo kwamen dit jaar onder andere Måneskin, Calvin Harris, Ed Sheeran, Keane, Nothing But Thieves, Sam Smith, Davina Michelle, Avril Lavigne, Anouk, Hozier, Limp Bizkit, Greta Van Fleet, Louis Tomlinson, Acda en de Munnik, Yungblud en nog veel meer gave optredens voorbij. Welke artiesten er op de line-up voor 2025 staan is nog even spannend. De eerste artiesten zullen rondom de kaartverkoop bekend worden gemaakt, waardoor we nog even geduld moeten hebben tot deze namen officieel bevestigd zijn.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.