Wanneer is de Marathon van Amsterdam in 2024?

Het is een van de grootste marathons van Europa en staat op plek vier in de ranglijst van de snelste marathonsteden. We hebben het natuurlijk over de Marathon van Amsterdam. Aan het hardloopfestijn doen maar liefst 45.000 deelnemers mee en zij hebben zich stuk voor stuk zich maandenlang in het zweet gewerkt om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijd. Hoewel het startsein van dit jaar nog moet klinken, zijn dan ook veel mensen al benieuwd naar de exacte datum van de Marathon van Amsterdam in 2024. In dit artikel vertellen we je wat daar op dit moment over bekend is en lees je meer informatie over het hardloopspektakel.

Wat is de datum van de Marathon van Amsterdam in 2024?

Inmiddels is op de website van de organisatie officieel aangekondigd wanneer de Marathon van Amsterdam in 2024 zal plaatsvinden. Vooraf konden we zelf al een blik op de kalender werpen, aangezien de hardloopwedstrijd ieder jaar op de derde zondag van oktober wordt georganiseerd. De kans was dus groot dat we volgend jaar wederom eind oktober klaar zouden kunnen staan voor de start bij het Olympisch Stadion.

De 48e editie van de Marathon van Amsterdam zal dan ook op zondag 20 oktober 2024 plaatsvinden. Verdere informatie, zoals de route en de hoogte van het inschrijfgeld, zal later met ons worden gedeeld. Blijf van updates op de hoogte via onze website, social media kanalen en via je mail en begin alvast ruim van tevoren met je voorbereidingen.

Kun je je al inschrijven voor de Marathon van Amsterdam in 2024?

We hebben goed en slechts nieuws wat betreft het inschrijven voor de Marathon van Amsterdam in 2024. Het slechte nieuws is dat het momenteel nog niet mogelijk is om een startbewijs te verkrijgen voor volgend jaar. Echter is het goede nieuws dat we wel alvast de periode weten waarop dit mogelijk is. Via de website van de organisatie zullen de inschrijvingen namelijk begin november 2023 worden geopend. De exacte datum hiervan is nog niet bekend, maar we weten wel dat iedereen van 18 jaar en ouder zich mag aanmelden voor de volledige afstand van 42,195 meter. Omdat het evenement razend populair is, is het verstandig om al het nieuws omtrent de Marathon van Amsterdam goed in de gaten te houden.

Meer informatie over de Marathon van Amsterdam

De TCS Marathon van Amsterdam staat bekend als één van de snelste parcoursen ter wereld en is op plek vier in de ranglijst van snelste marathonsteden te vinden. Het evenement heeft deze status vooral te danken aan het vlakke karakter. Dit hardloopfestijn is bovendien in het bezit van het World Athletics Platinum Label. Races krijgen deze titel als ze tot de absolute wereldklasse worden gerekend.

De route van het spektakel loopt langs alle Amsterdamse highlights. Zo liggen zowel start als finish in het iconische Olympische stadion en zien sporters onderweg onder het oog van duizenden toeschouwers onder andere het Rijksmuseum, Tropenmuseum en het Vondelpark aan zich voorbijflitsen.

Aftermovie TCS Amsterdam Marathon 2022

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.