Wanneer is de Marathon van Amsterdam in 2024?

Het is een van de grootste marathons van Europa en staat op plek vier in de ranglijst van de snelste marathonsteden. We hebben het natuurlijk over de Marathon van Amsterdam. Na de succesvolle 47e editie in 2023, zijn veel mensen benieuwd naar de exacte datum van de Marathon van Amsterdam in 2024. In dit artikel vertellen we je wat daar op dit moment over bekend is en lees je meer informatie over het hardloopspektakel.

Wat is de datum van de Marathon van Amsterdam in 2024?

Inmiddels is op de website van de organisatie officieel aangekondigd wanneer de Marathon van Amsterdam in 2024 zal plaatsvinden. Vooraf konden we zelf al een blik op de kalender werpen, aangezien de hardloopwedstrijd ieder jaar op de derde zondag van oktober wordt georganiseerd. De kans was dus groot dat we volgend jaar wederom eind oktober klaar zouden kunnen staan voor de start bij het Olympisch Stadion.

De 48e editie van de Marathon van Amsterdam zal dan ook op zondag 20 oktober 2024 plaatsvinden. Verdere informatie, zoals de route en de hoogte van het inschrijfgeld, zal later met ons worden gedeeld. Blijf van updates op de hoogte via onze website, social media kanalen en via je mail en begin alvast ruim van tevoren met je voorbereidingen.

Kun je je al inschrijven voor de Marathon van Amsterdam in 2024?

We hebben goed nieuws wat betreft het inschrijven voor de Marathon van Amsterdam in 2024. Je kunt je namelijk momenteel aanmelden om deel te nemen aan het evenement, want de de inschrijvingen zijn op maandag 30 oktober 2023 geopend. Iedereen van 18 jaar en ouder mag zich aanmelden voor de volledige afstand van 42,195 meter. Omdat het evenement enorm populair is, is het verstandig om al het nieuws omtrent de Marathon van Amsterdam goed in de gaten te houden.

Meer informatie over de Marathon van Amsterdam

De TCS Marathon van Amsterdam staat bekend als één van de snelste parcoursen ter wereld en is op plek vier in de ranglijst van snelste marathonsteden te vinden. Het evenement heeft deze status vooral te danken aan het vlakke karakter. Dit hardloopfestijn is bovendien in het bezit van het World Athletics Platinum Label. Races krijgen deze titel als ze tot de absolute wereldklasse worden gerekend.

De route van het spektakel loopt langs alle Amsterdamse highlights. Zo liggen zowel start als finish in het iconische Olympische stadion en zien sporters onderweg onder het oog van duizenden toeschouwers onder andere het Rijksmuseum, Tropenmuseum en het Vondelpark aan zich voorbijflitsen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.