Wanneer is de Dam tot Damloop in 2024?

Trek je hardloopschoenen maar alvast uit de kast, want het is alweer bijna tijd voor de Dam tot Damloop. De wedstrijd behoort tot een van de grootste hardloopevenement uit Nederland, waarbij deelnemers in tien mijl van Amsterdam naar Zaandam rennen. Hoewel het startsein dit jaar nog moet klinken, zijn veel mensen nu al benieuwd naar de exacte datum van de Dam tot Damloop in 2024. In dit artikel vertellen we je wat daar op dit moment over bekend is en lees je meer informatie over het grootste hardloopfeest van het jaar. Beelden van het hardloopfestijn worden op televisie uitgezonden, waardoor ze tevens te streamen en tijdelijk terug te kijken zijn via NLZIET.

Wat is de datum van de Dam tot Damloop in 2024?

Inmiddels is op de website van de organisatie officieel aangekondigd wanneer de Dam tot Damloop in 2024 zal plaatsvinden. Vooraf konden we zelf al een aardige berekening maken, aangezien het hardloopevenement ieder jaar in het voorlaatste weekend van september wordt georganiseerd. De kans was dus groot dat we volgend jaar wederom eind september klaar zouden kunnen staan om alle deelnemers over de finishlijn te zien komen. De 38e editie van de Dam tot Damloop zal volgend jaar dan ook in het weekend van 21-22 september 2024 worden georganiseerd. Omcirkel deze datum dus alvast in je agenda, want dan barst hét hardloopfeest van het jaar weer los.

Aftermovie Dam tot Damloop 2022

Kun je je al inschrijven voor de Dam tot Damloop 2024?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het is momenteel nog niet mogelijk om je in te schrijven voor de Dam tot Damloop in 2024. Op de website van de organisatie zullen de inschrijvingen geopend worden zodra het mogelijk is om je aan te melden voor deelname. De kans is groot dat dit volgend jaar vanaf half april zal zijn, aangezien inschrijven voor de editie in 2023 ook rond dit moment mogelijk was. Wel konden leden van Le Champion, businessteams en goede doelen zich al eerder inschrijven. Uiteraard zullen we via onze website, social media kanalen en nieuwsbrief melden wanneer meer bekend is over deelname aan de Dam tot Damloop in 2024.

Meer informatie over de Dam tot Damloop

In 1959 werd de eerste Dam tot Damrace gehouden uit protest tegen de slechte verbinding tussen Amsterdam en Zaandam. De race zou er voor moeten zorgen dat de Coentunnel sneller zou worden gebouwd. Echter was deze wedstrijd nog geen hardloopevenement, want alle deelnemers mochten hun eigen vervoersmiddel kiezen. Zo kwam de winnaar over de finish met een speedboot. In 1981 lag echter het plan klaar voor een hardloopwedstrijd, waarna in 1985 de eerste editie plaatsvond. Sportorganisatie Le Champion is tot op heden verantwoordelijk voor het organiseren van de Dam tot Damloop.

De renners lopen ieder jaar tien mijl van Amsterdam naar Zaandam. Tijdens de eerste edities vond de start plaats op de Dam in Amsterdam en lag de finish bij de Dam in Zaandam, waar de naam van het hardloopevenement naar verwijst. Tegenwoordig beginnen de deelnemers echter op de Prins Hendrikkade. De eindstreep is ook verplaatst. Daardoor finishen de renners nu na een lange tocht in het centrum van de stad.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.