Wanneer komt ‘Challengers’ met Zendaya op HBO Max?

Zendaya schittert in mei in de nieuwe film Challengers, waarin ze als tenniscoach twee pupillen gaat trainen. De spanningen tussen de twee mannen, die allebei ook romantische interesse hebben in hun trainer, lopen steeds hoger op. Hoewel de film ook op het witte doek te bewonderen is, wil je hem misschien toch liever vanuit huis bekijken. Dan is het wel belangrijk om te weten wanneer dat kan. Of met andere woorden: wanneer komt Challengers op HBO Max? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Komt ‘Challengers’ naar HBO Max?

We weten vrij zeker dat Challengers naar HBO Max komt. De gloednieuwe film, die op 2 mei op het witte doek verschijnt, werd namelijk gedistribueerd door Warner Bros. Pictures. Deze filmstudio brengt hun films vrijwel altijd uit op hun eigen streamingdienst en dat is HBO Max. Dat we ook Challengers hier in de toekomst mogen verwelkomen, staat dus buiten kijf. We weten alleen niet wanneer de dramafilm daadwerkelijk te streamen zal zijn.

Wanneer komt ‘Challengers’ op HBO Max?

De online releasedatum van Challengers is nog niet bekend. Vroeger hield HBO Max altijd een periode van 45 dagen aan tussen bioscoop- en streamingrelease, maar inmiddels hebben ze dit verlengd tot een gemiddelde van 60 tot 70 dagen. Voor Challengers zou dit kunnen duiden op een release op HBO Max die tussen 1 en 11 juli 2024 ligt.

Er is een kleine kanttekening: de paarse streamingdienst kiest er bij écht grote films soms voor om de bioscooprelease wat meer te omarmen. Bij Barbie moesten we bijvoorbeeld maar liefst 149 dagen wachten voordat we de film vanaf de bank konden kijken (van 19 juli tot 15 december 2023). Het is dus even afwachten welke window HBO Max bij Challengers aanhoudt. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een officiële releasedatum gedeeld wordt.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Tot wanneer draait de film in de bioscoop?

Het duurt dus nog wel even voordat we Challengers kunnen streamen, dus dat betekent dat je eerst aangewezen bent op de bioscoop. Vanaf 2 mei schittert de film op het witte doek. Maar hoe lang draait hij dan nog? Dit is lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Houd daarom vooral het programma van je lokale bioscoop in de gaten om te zien of en wanneer het mogelijk is om deze film bij jou op het witte doek te bewonderen. Handig om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Meer informatie over de film

Challengers is een film van de visionaire regisseur Luca Guadagnino, met Zendaya in de rol van Tashi Duncan, een voormalige talentvolle tennisster die coach is geworden. Tashi is een sterke vrouw die zowel op als buiten de tennisbaan haar mannetje staat en getrouwd is met een tenniskampioen die een wat mindere periode. Tashi’s pogingen haar man er weer bovenop te helpen nemen een verrassende wending wanneer hij het moet opnemen tegen de uitgerangeerde Patrick, zijn voormalige beste vriend en de ex van Tashi. Als zaken uit hun verleden er vervolgens toe leiden dat de spanningen hoog oplopen, wordt Tashi gedwongen zich af te vragen welke prijs er voor de winst zal moeten worden betaald.

TitelChallengers
Jaar2024
SoortFilm
Duur2 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
RegisseurLuca Guadagnino
CastZendaya, Josh O’Conner, Mike Faist

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.