Wanneer begint het WK Darts 2023-24?

Het wereldkampioenschap van 2023 is inmiddels voltooid en Michael Smith is gekroond tot winnaar na de finale tegen ‘onze’ Nederlandse Michael van Gerwen. Dartsliefhebbers kunnen nu weer het hele jaar uitkijken naar het volgende eindtoernooi: het WK Darts 2024! Nog niet iedereen is echter al volledige op de hoogte over de planning van dit gigantische evenement in het Londense Ally Pally, dus veel mensen vragen zich af: wanneer begint het WK Darts 2024? Hier vind je de waarschijnlijk datum dat het toernooi start, hoe de speelrondes er mogelijk uit zullen zien en wanneer uiteindelijk de finale op het programma zou kunnen staan.

Op welke datum start het WK Darts 2024?

Het aftellen kan weer beginnen, want dartsfans kijken reikhalzend uit naar de start van het nieuwe wereldkampioenschap met nieuwe kansen voor een Nederlandse overwinning na de laatste keer dat Michael van Gerwen won vijf jaar geleden. Toen (bij het toernooi van 2019) en in het daaropvolgende jaar begon het toernooi op 13 december, maar bij de toernooien van 2021 tot en met 2023 was de aanvang op 15 december. Dikke kans dus dat dit bij het WK Darts 2024 weer zo zal zijn, maar de planning is nog niet volledig rond op het moment van schrijven en de startdatum is dus nog niet bevestigd.

Voor de oplettende lezer: ja, het wereldkampioenschap van 2024 begint in 2023. Dat klinkt inderdaad wat vreemd, maar het PDC World Darts Championship wordt altijd afgetrapt in de laatste maand van het jaar, waarna de finale volgt in de eerste dagen van het nieuwe kalenderjaar. De winnaar zal aan het einde van het toernooi dus worden uitgeroepen voor het gehele jaar 2024.

💰 Let op: Zijn jouw voorspellingen vaak een schot in de roos? Als welkomstbonus krijg je van BetCity nu een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag. → Ga direct naar de actie €50 Free Bet 🎯

BetCity

Wederom speelrondes in december 2023 en kwart/halve/hele finale in januari 2024?

De eerste en tweede speelronde worden dus beiden normaal gesproken afgetrapt in december. Vorig jaar duurde de combinatie van deze twee fases in het toernooi een week. Ronde 1 was toen afgelopen na 21 december. Vervolgens werden op 22-23 december enkel nog wedstrijden uit ronde 2 van het programma gespeeld. Daarna begon de kerstperiode, dus toen was er een drietal rustdagen in het schema genoteerd door de organisatie. De kans is groot dat dit tijdens het volgende toernooi vergelijkbaar gepland zal worden, maar de organisatie heeft dat vooralsnog niet officieel bevestigd.

Hierna kunnen we ons in ieder geval klaarmaken voor ronde 3, waarvan de wedstrijden vorige keer op het programma stonden van 27-29 december. Die laatste dag was ook het begin van ronde 4, een set partijen die op 29-30 december plaatsvond. Na één lege dag op het programma vanwege oudjaarsdag kon je je opmaken voor een drietal aan spectaculaire dagen, want toen werden de kwartfinales gespeeld op 1 januari, de halve finales op 2 januari en ten slotte de finale op 3 januari. Ook deze data zijn voor het WK Darts 2024 een waarschijnlijkheid, maar nog niet bevestigd door de organisatie

Michael van Gerwen in de finale

Tijdens het vorige toernooi was ‘onze’ eigen Michael van Gerwen de grote kanshebber voor de wereldtitel en hij kwam ook vrijwel probleemloos elke ronde van het wereldkampioenschap door. Tijdens de finale stuitte hij echter op Michael Smith, de darter die al twee keer de finale van het WK had gespeeld maar nog nooit de titel in zijn zak had kunnen steken. Met onder andere een sensationele 9-darter (zie onderstaande video) bleek Smith te sterk voor MVG tijdens het kampioenschap van ’23, maar tijdens het WK Darts 2024 zal het weer ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ zijn voor het groene gevaar uit de lage landen.

THE GREATEST LEG OF ALL TIME 🤯 MICHAEL SMITH HITS A NINE-DARTER IN A WORLD CHAMPIONSHIP FINAL

Veelgestelde vragen

  • Op welke datum en hoe laat begint het WK Darts 2024?

    De eerste wedstrijden van het wereldkampioenschap begonnen de afgelopen jaren op 15 december, maar deze datum is nog niet officieel door de organisatie bevestigd voor het WK Darts 2024 op het moment van schrijven.

  • Wanneer wordt de finale van het PDC World Darts Championship 2023-24 gespeeld?

    De datum van de finale van het WK Darts was de afgelopen jaren steeds 3 januari, maar ook dit is nog geen zekerheid momenteel. We laten het in dit artikel weten wanneer de organisatie van het toernooi officieel laat weten op welke datum de eindstrijd in 2024 plaats zal vinden.


Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Heb je hulp nodig? Dan kun je 24/7 contact opnemen met Loket Kansspel via 0800 24 000 22.