Wanneer komt ‘Barbie’ (2023) op HBO Max?

Het is een van de meest geanticipeerde films van het jaar en bijna iedere liefhebber wil hem wel zien: Barbie. Deze kleurrijke en vrolijke film met Margot Robbie en Ryan Gosling verscheen op woensdag 19 juli op het witte doek. Misschien ben je op die dag naar de bioscoop gerend of misschien wil liever je wachten totdat je hem vanuit huis kunt kijken, maar dan is het wel belangrijk om te weten wanneer dat kan. Of met andere woorden: wanneer komt Barbie op HBO Max? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Wanneer verschijnt ‘Barbie’ op HBO Max?

Bijna iedere filmliefhebber kijkt wel uit naar Barbie. Deze film van Greta Gerwig werd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures en daarom kunnen we hem in de toekomst op de streamingdienst HBO Max verwelkomen. De releasedatum is bekend: op vrijdag 15 december is het zover.

In de tussentijd kun je ook al hier Barbie kijken via Pathé Thuis. Daar is de film zonder abonnement vanaf dinsdag 12 september als PVOD-titel te huur, waarna hij vanaf 22 november ook als reguliere huurfilm tegen lager tarief aangeboden wordt.

Hier gaat ‘Barbie’ over

Het leven van Barbie is perfect. Maar dan wordt ze ineens geplaagd door gedachtes over de dood. En dat niet alleen: ze blijkt ook last te hebben van cellulitis en platte voeten. Dat komt doordat het kind dat met haar speelt niet gelukkig is. Barbie zal naar de echte wereld moeten om dat recht te zetten.

Barbie werd gemaakt door de Oscargenomineerde filmmaker Greta Gerwig, die je kunt kennen van geprezen titels als Lady Bird (2017) en Little Women (2019). Er is een enorme sterrencast opgetrommeld voor de komedie, met grote namen als Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Will Ferrell en Michael Cera. Kijkers die de film al op het witte doek hebben gezien, zijn er overwegend positief over. Zo scoort de film op IMDb een prima 7 en wordt hij onder meer “hilarisch” en “inspirerend” genoemd.

Meer informatie over de film

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

TitelBarbie
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 54 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie
RegisseurGreta Gerwig
CastMargot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir

Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.