Wanneer komt ‘Barbie’ (2023) op HBO Max?

Het is een van de meest geanticipeerde films van het jaar en bijna iedere liefhebber wil hem wel zien: Barbie. Deze kleurrijke en vrolijke film met Margot Robbie en Ryan Gosling verscheen op woensdag 19 juli op het witte doek. Misschien ben je op die dag naar de bioscoop gerend of misschien wil liever je wachten totdat je hem vanuit huis kunt kijken, maar dan is het wel belangrijk om te weten wanneer dat kan. Of met andere woorden: wanneer komt Barbie op HBO Max? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Wanneer verschijnt ‘Barbie’ op HBO Max?

Bijna iedere filmliefhebber kijkt wel uit naar Barbie. Deze film van Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird) werd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures en daarom is de kans erg groot dat we hem in de toekomst op de streamingdienst HBO Max kunnen bekijken. We weten alleen niet wanneer de film daar verschijnt.

De window die de streamingdienst aanhoudt tussen bioscoop- en streamingrelease is namelijk niet helemaal duidelijk. Eerst verschenen bioscoopfilms al na 45 dagen in het aanbod, maar in de zomer van vorig jaar werd een koerswijziging aangekondigd die ervoor zorgde dat streamers gemiddeld 70 dagen geduld moeten hebben. Ook hier wil de streamingdienst echter nog weleens vanaf wijken.

Al met al betekent dit dat we de film tussen 2 september 2023 (45 dagen) en 27 september 2023 (70 dagen) op de streamingdienst verwachten. Dat is echter nog niet officieel bevestigd. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een releasedatum gedeeld wordt. In de tussentijd kun je al wel hier Barbie kijken via Pathé Thuis. Daar is de film zonder abonnement vanaf dinsdag 12 september als PVOD-titel te huur, waarna hij vanaf 22 november ook als reguliere huurfilm tegen lager tarief aangeboden wordt.

👉 Ga meteen naar HBO Max en gebruik de zoekfunctie om te kijken of Barbie er al te streamen is in Nederland.

Barbie | Main Trailer

Tot wanneer draait ‘Barbie’ in de bioscoop?

In de bioscoop is Barbie al sinds woensdag 19 juli te bewonderen en inmiddels is het zelfs de meest succesvolle film van 2023 in Nederland tot nu toe. Op het moment van schrijven staat de teller van bioscoopbezoekers al op ruim 1,7 miljoen. Maar hoe lang draait de film nog?

Dit is lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Houd daarom vooral het programma van je lokale bioscoop in de gaten om te zien of en wanneer het mogelijk is om deze film bij jou op het witte doek te bewonderen. Handig om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Meer informatie over de film

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

TitelBarbie
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 54 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie
RegisseurGreta Gerwig
CastMargot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir

Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.