Wanneer komt ‘Avatar 2’ op Disney+?

Na dertien jaar wachten was het op 14 december 2022 eindelijk tijd voor Avatar 2: The Way of Water. Hoewel de film een half jaar later nog steeds op het witte doek te bewonderen is, vragen veel mensen zich ook af wanneer ze hem kunnen streamen. Of met andere woorden: wanneer komt Avatar 2 op Disney+? Inmiddels hebben we eindelijk een datum gekregen en in dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wanneer verschijnt ‘Avatar 2’ op Disney+?

Avatar 2 is net als Avatar een productie van 20th Century Fox, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van The Walt Disney Company, en komt daarom naar Disney+. Gemiddeld duurt het 49 dagen totdat deze streamingdienst bioscoopfilms online aanbiedt, maar helaas merken we dat de videodienst de periode tussen de twee releases bij de grotere bioscoopfilms nog weleens wil verlengen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij Black Panther 2: Wakanda Forever. Deze film kwam op 9 november 2022 naar het witte doek en was vanaf 1 februari 2023 in het aanbod van Disney+ te vinden. In plaats van 49 dagen, werd hier dus 84 dagen (12 weken) gewacht.

Dit is ook bij Avatar 2 het geval. Bij een vergelijkbare tijdsspanne als bij Black Panther 2 hadden we de film eerder rond 8 maart 2023 kunnen verwachten op de streamingdienst, maar deze datum is inmiddels al ruim twee maanden verstreken. Disney+ heeft onlangs gelukkig eindelijk de onderstaande trailer gepubliceerd, waaruit blijkt dat woensdag 7 juni 2023 de uitverkoren streaming releasedatum is. Verder is de film tot die tijd al wel op Pathé Thuis te zien.

→ Kun je niet wachten? Bekijk alvast Avatar: The Way of Watar (2022) op Pathé Thuis of bekijk alvast Avatar (2009) op Disney+ 🍿

Tot wanneer draait ‘Avatar 2’ in de bioscoop?

Als we nog even moeten wachten voordat we Avatar 2 op Disney+ kunnen zien, weten we dan ook al hoe lang de film nog in de bioscoop draait? Op dit moment is dat nog niet bekend en het is ook lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Echter, bij zo’n populaire film als dit kun je erop rekenen dat hij nog wel eventjes in de (grote) bioscopen te zien zal zijn. Zo was Avatar in 2009 wereldwijd meer dan 230 dagen (dus ruim 33 weken) op het grote scherm te bewonderen.

Meer informatie over de film

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver

Veelgestelde vragen


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.