Wanneer komt ‘Avatar 2’ op Disney+?

Na dertien jaar wachten was het op 14 december 2022 eindelijk tijd voor Avatar 2: The Way of Water. Hoewel de film nu nog op het witte doek te bewonderen is, vragen veel mensen zich ook af wanneer ze hem kunnen streamen. Of met andere woorden: wanneer komt Avatar 2 op Disney+? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wanneer verschijnt ‘Avatar 2’ op Disney+?

Avatar 2 is net als Avatar een productie van 20th Century Fox, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van The Walt Disney Company, en komt daarom naar Disney+. Gemiddeld duurt het 49 dagen totdat deze streamingdienst bioscoopfilms online aanbiedt, maar helaas merken we dat de videodienst de periode tussen de twee releases bij de grotere bioscoopfilms nog weleens wil verlengen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij Black Panther 2: Wakanda Forever. Deze film kwam op 9 november 2022 naar het witte doek en was vanaf 1 februari 2023 in het aanbod van Disney+ te vinden. In plaats van 49 dagen, werd hier dus 84 dagen (12 weken) gewacht.

Mocht dit ook bij Avatar 2 gebeuren, dan hadden we de film eerder rond 8 maart 2023 kunnen verwachten op de streamingdienst. Echter is deze datum inmiddels al verstreken en is er vanuit Disney+ nog geen bericht geweest over het verschijnen van de film in hun aanbod. Het lijkt er dus op dat we nóg iets langer moeten wachten. Uiteraard hoor je het altijd direct van ons als we een officiële releasedatum hebben via je mail en onze social media-kanalen.

→ Kun je niet wachten? Bekijk alvast Avatar (2009) op Disney+ 🍿

Avatar: The Way of Water | New Trailer

Tot wanneer draait ‘Avatar 2’ in de bioscoop?

Als we nog even moeten wachten voordat we Avatar 2 op Disney+ kunnen zien, weten we dan ook al hoe lang de film nog in de bioscoop draait? Op dit moment is dat nog niet bekend en het is ook lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Echter, bij zo’n populaire film als dit kun je erop rekenen dat hij nog wel eventjes in de (grote) bioscopen te zien zal zijn. Zo was Avatar in 2009 wereldwijd meer dan 230 dagen (dus ruim 33 weken) op het grote scherm te bewonderen.

Meer informatie over de film

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver

Veelgestelde vragen

  • Wanneer komt ‘Avatar 2’ op Disney+?

    Op dit moment is een officiële releasedatum nog niet met ons gedeeld, maar het zou goed kunnen dat de film rond begin maart op Disney+ verschijnt. Zodra we meer weten, hoor je het via je mail en onze social media-kanalen.

  • Tot wanneer draait ‘Avatar 2’ in de bioscoop?

    Het is nog niet bekend tot welke datum Avatar 2 in de bioscoop draait, maar we verwachten dat de film nog wel een tijdje op het witte doek te bewonderen is. In 2009 was Avatar wereldwijd ruim 33 weken te zien.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.