Wanneer is ‘Arcadia’ seizoen 2 te zien?

In maart was Arcadia voor het eerst te zien op NPO 3. De eerste afleveringen werden massaal bekeken en omdat je de complete serie al kunt bingewatchen via NLZIET werden wij al snel bestookt met vragen over een vervolg. Komt er een Arcadia seizoen 2? En wanneer dan? In dit artikel vertellen we je alles wat we tot nu toe weten.

Komt er eigenlijk een ‘Arcadia’ seizoen 2?

Goed nieuws voor fans van de serie: KRO-NCRV heeft razendsnel laten weten dat we nog geen afscheid hoeven te nemen van Arcadia. Slechts een paar dagen na de première van de eerste aflevering, maakten zij al bekend dat er ook een tweede seizoen gemaakt gaat worden. Door de goede kijkcijfers komt dit niet als een verrassing. Zo werd de eerste aflevering bijna 700.000 keer bekeken en ook vooruitkijken deed men massaal.

De serie draait om Arcadia, een samenleving in de toekomst waarin gewerkt wordt met burgerscores. Hoe hoger je score, hoe beter jouw plek in de maatschappij. We volgen de familie Hendriks, die door hun hoge scores een prima leven leiden. Dan blijkt vader Pieter te hebben gefraudeerd met de scores van de dochters. Hij wordt verbannen naar de angstaanjagende buitenwereld en moet zijn vrouw en hun vier kinderen achterlaten, die door hun strafpunten een flinke stap achteruit moeten zetten. Al snel bevinden ze zich hierdoor in een kluwen van bedrog en verraad.

ARCADIA | OFFICIAL TRAILER | KRO-NCRV

Wanneer komt ‘Arcadia’ seizoen 2 op tv?

Een precieze releasedatum heeft KRO-NCRV nog niet met ons gedeeld, maar we weten wel dat de opnames in het najaar zullen starten. We moeten dus nog minstens tot volgend jaar wachten voordat we naar het vervolg van de serie kunnen kijken. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de omroep ons meer informatie geeft.

Waar gaat het verhaal van ‘Arcadia’ over?

De Nederlands-Vlaamse fictieserie speelt zich af in een samenleving met burgerscores: Arcadia. Hoe hoger je score, hoe beter je leven. De serie volgt de familie Hendriks die dankzij hun hoge scores een goed en veilig leven kan leiden in Arcadia. Alles verandert als blijkt dat vader Pieter heeft gefraudeerd met de scores van hun dochters. Als straf wordt hij verbannen naar de buitenwereld, een plek waar bijna niemand het overleeft. Zijn vrouw en vier dochters blijven achter en krijgen strafpunten voor zijn fraude. Met als gevolg dat al hun privileges komen te vervallen. Hoe houdt de familie zich staande in deze nieuwe samenleving die perfect zou moeten zijn, maar vol bedrog en verraad blijkt te zitten? Kiezen ze voor elkaar? Of ieder voor zichzelf?

TitelArcadia
SoortSerie
Jaar2023
Duur2 seizoenen
TaalNederlands
CategorieDrama
RegisseurTim Oliehoek
CastMelody Klaver, Natali Broods, Gene Bervoets, Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Ellie de Lange, Wim Opbrouck, Gijs De Corte, Aus Greidanus

Veelgestelde vragen

  • Wanneer komt ‘Arcadia’ seizoen 2 op tv?

    Op dit moment heeft de KRO-NCRV wel al laten weten dát er een tweede seizoen van Arcadia komt, maar niet wanneer we er dan precies naar kunnen kijken. Uiteraard laten wij de laatste nieuwtjes altijd weten via je mail.

  • Waar kun je ‘Arcadia’ online kijken?

    Arcadia werd tot 7 mei iedere zondag uitgezonden op NPO 3 en is nu al volledig terug te kijken bij de streamingdienst NLZIET.


Synopsis: NLZIET

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.