Wanneer komt ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ op Disney+?

Na Ant-Man in 2015 en Ant-Man and the Wasp in 2018 was het in februari 2023 eindelijk tijd voor een nieuwe film: Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Hoewel deze film nu nog op het witte doek te bewonderen is, vragen veel mensen zich ook af wanneer ze hem kunnen streamen. Of met andere woorden: wanneer komt Ant-Man and the Wasp: Quantumania op Disney+? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wanneer verschijnt ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ op Disney+?

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is een Marvel-film en dat betekent dat we al wisten dat hij naar Disney+ zou komen. Onlangs was het dan eindelijk zover: de film is op woensdag 17 mei aan het aanbod toegevoegd.

Gemiddeld duurt het 49 dagen voordat Disney+ online aanbiedt. Met deze Ant-Man-film lieten ze ons dus iets langer wachten, want er zit ruim drie maanden tussen de bioscoop- en online release. Hadden ze 49 dagen aangehouden, dan was het al op 5 april 2023 mogelijk geweest om de film te streamen. We merken dat de videodienst de periode tussen de twee releases bij de grotere bioscoopfilms helaas wel vaker wil verlengen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij Black Panther 2: Wakanda Forever. Deze film kwam op 9 november 2022 naar het witte doek en was pas vanaf 1 februari 2023 in het aanbod van Disney+ te vinden. In plaats van 49 dagen, werd hier dus 84 dagen (12 weken) gewacht. Bij Ant-Man and the Wasp: Quantumania moesten we zelfs 91 dagen wachten.

→ Zin in een marathon? Bekijk dan op Disney+ hier Ant-Man en hier Ant-Man and the Wasp 🍿

Tot wanneer draait ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ in de bioscoop?

Misschien wil jij de film wel liever op het witte doek zien. Weten we dan ook al hoe lang Ant-Man and the Wasp: Quantumania nog in de bioscoop draait? Op dit moment is dat nog niet bekend en het is ook lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Echter draaien Marvel-films vaak wel een behoorlijke tijd in de bioscoop.

Houd vooral het programma van je lokale bioscoop in de gaten om te zien of het nog mogelijk is om deze film bij jou op het witte doek te bewonderen. Handig om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Meer informatie over de film

In Ant-Man and the Wasp: Quantumania keren superheldenpartners Scott Lang (Paul Rudd) en Hope van Dyne (Evangeline Lilly) terug op het grote doek om hun avonturen als Ant-Man en The Wasp voort te zetten. Samen met Hope’s ouders Hank Pym (Michael Douglas) en Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) verkennen ze de Quantum Realm, waarbij er vreemde nieuwe wezens op hun pad komen. Zo beginnen ze aan een avontuur dat ze voorbij de grenzen zal brengen van wat ze voor mogelijk hielden.

TitelAnt-Man and the Wasp: Quantumania
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 4 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Sciencefiction
RegisseurPeyton Reed
CastPaul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Jonathan Majors

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.