Allerlaatste aflevering van ‘The Walking Dead’ ooit staat nu online (maar er is meer…)

Al sinds 2010 kunnen fans genieten van The Walking Dead, maar nu is het einde toch echt aangebroken. Op maandag 21 november werd de allerlaatste aflevering ooit toegevoegd aan het aanbod van Disney+ en zo viel het doek voorgoed voor de bekende horrorserie. Gelukkig betekent dit niet dat we helemaal afscheid hoeven te nemen; er staan namelijk nog een aantal spin-offs op het programma.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘The Walking Dead’ is op 21 november voorgoed klaar

Het elfde seizoen van The Walking Dead werd in drie delen toegevoegd aan het aanbod van Disney+. Het eerste deel verscheen zowel in de Verenigde Staten als in Nederland op 23 augustus 2021, deel 2 volgde in februari en het laatste deel ging onlangs—op 3 oktober 2022—van start. In oktober van dit jaar restten ons nog maar acht afleveringen en nu hebben we de laatste gehad.

Het elfde seizoen is namelijk het allerlaatste ooit van de serie en dit betekent dat op maandag 21 november het doek voorgoed viel. Op deze dag werd de 24ste aflevering van dit seizoen namelijk op Disney+ gezet en nu moeten we dus echt gedag zeggen tegen de ontzettend populaire serie.

‘The Walking Dead’-franchise wordt nog altijd uitgebreid

Helemaal afscheid nemen van The Walking Dead hoef je gelukkig niet, want de franchise wordt nog altijd uitgebreid met gloednieuwe spin-offs. Op Amazon Prime Video is bijvoorbeeld al in 2015 de spin-off Fear the Walking Dead verschenen. Inmiddels zijn hier al zeven seizoenen van te zien en ook het achtste seizoen wordt in 2023 verwacht. Op Amazon Prime Video vind je daarnaast ook de serie The Walking Dead: World Beyond, wat zich tien jaar na het begin van de zombie-apocalyps afspeelt.

→ Meer The Walking Dead zien? Bekijk de spin-offs van The Walking Dead op Amazon Prime Video 🍿

Daarnaast is in augustus van dit jaar ook de anthologieserie Tales of the Walking Dead verschenen (helaas nog niet op een Nederlandse streamingdienst) en zijn spin-offs met Daryl, Michonne en Rick ook al aangekondigd. Ook The Walking Dead: Dead City komt eraan. In deze spin-off staan Maggie en Negan (Lauren Cohan en Jeffrey Dean Morgan) centraal terwijl ze het post-apocalyptische New York City verkennen. De serie is gemaakt door Eli Jorné, die ook al betrokken was bij The Walking Dead zelf en staat voor 2023 op het programma op de Amerikaanse tv-zender AMC. Of we Dead City ook op Disney+ kunnen verwelkomen, is op dit moment nog niet bekendgemaakt. Zodra we meer weten hoor je het uiteraard direct via je mail.

Meer informatie over de serie

Deze serie volgt een groep overlevenden tijdens de zombie-apocalyps. Soms worden de onderlinge conflicten zo link dat sommigen bereid zijn om alles te doen om te overleven.

TitelThe Walking Dead
Jaar2010-2022
SoortSerie
Duur11 seizoenen
TaalEngels
GenreHorror, Drama, Thriller
IMDb8,1 uit 1.000.000 stemmen
MakerFrank Darabont
CastNorman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Andrew Lincoln, Christian Serratos, Josh McDermitt, Chandler Riggs, Seth Gilliam

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.