Deze 5 dingen wist je nog niet over ‘The Walking Dead’

Na een dik decennium zal er binnenkort een einde aan het tijdperk van The Walking Dead komen. De post-apocalyptische zombieserie krijgt namelijk een elfde en laatste seizoen dat op 23 augustus 2021 van start gaat bijDisney+. In aanloop naar het slotstuk van de razend populaire serie lichten we vandaag 5 interessante feitjes over The Walking Dead uit die je waarschijnlijk nog niet wist.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Vijf dingen die je nog niet wist over de post-apocalyptische zombieserie ‘The Walking Dead’

1. Het logo van ‘The Walking Dead’ in de openingscredits brokkelt elk seizoen meer af

Misschien is je wel opgevallen dat het logo van The Walking Dead er niet elke keer hetzelfde uit ziet. Door de jaren heen merk je dat het steeds meer vergeeld en steeds slechter leesbaar wordt. Het lijkt wel alsof de tekst verteerd wordt door de tijd. Pas bij het negende seizoen begint er een wat groenere kleur op het logo te groeien. In andere woorden: acht seizoenen lang wordt de situatie steeds duisterder. Rond het negende seizoen beginnen we weer met opbouwen en de terugkeer van de natuur.

2. Rick Grimes draagt al jarenlang hetzelfde ondergoed

Die blauwe boxers van Rick Grimes? Ja, die heeft hij al vanaf het begin. En ja, die heeft hij nog steeds. In The Walking Dead is het een constante struggle om aan medicijnen, eten en andere benodigdheden te komen. De makers zijn dicht bij het verhaal gebleven en hebben dus besloten om Rick ook hetzelfde ondergoed te laten dragen. Zelf liet hij daarover in een tweet na een tijdje weten: “Kan iemand even een nieuwe boxer voor me vinden?”

3. In de stripverhalen bestaat Daryl Dixon helemaal niet

Laten we beginnen bij het begin: de post-apocalyptische horrorserie The Walking Dead is gebaseerd op een reeks stripboeken van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. Veel liefhebbers van de beroemde serie zijn daar namelijk helemaal niet van op de hoogte. Nog opvallender is dat een publiekslieveling uit de cast helemaal niet voorkomt in de stripboeken. We hebben het hier over Daryl Dixon.

Norman Reedus, de acteur die zijn rol vervult, heeft eerst auditie gedaan voor de rol van Merle. Uiteindelijk hebben de makers besloten om Michael Rooker de rol te geven, maar ze wilden toch graag Reedus toevoegen aan de cast omdat ze zo onder de indruk waken van zijn acteerkunsten. Toen hebben ze besloten om Daryl Dixon in het script te schrijven en de rol aan de acteur te geven.

4. In seizoen 1 heeft een SWAT-team de set bestormd

Je kunt het bijna niet geloven, maar het is echt waar. In aflevering 2 van seizoen 1, getiteld Guts, herinner je je misschien nog wel de scène dat Merle van een dak aan het schieten was. Angstige burgers besloten vervolgens om de politie te bellen, omdat ze dachten dat er een verward persoon met een pistool schoot. Het SWAT-team kwam binnen no-time aan op de set, maar gelukkig is er niemand gearresteerd. Ze wisten met de schrik vrij te komen.

5. Elke keer dat een personage sterft, dineert de cast met elkaar voor een laatste keer

In 2012 had Sarah Wayne Callies (de actrice die de rol van Rick’s vrouw Lori Grimes vertolkte) een interview bij de Huffington Post. Daarin verklaarde ze dat de cast aan zogeheten ‘Death Dinners’ doet. Dat betekent dat ze met elkaar gaan eten en afscheid kunnen nemen. Zelf vertelt Callies hierover: “Het geeft je de kans om tegen elkaar te zeggen: we gaan je ontzettend missen.”

Elfde en laatste seizoen van ‘The Walking Dead’ gaat op 23 augustus 2021 van start bij Disney+

Goed nieuws, want we hebben eindelijk een release datum van het elfde seizoen van The Walking Dead! Disney heeft laten weten dat dit slotseizoen van de post-apocalyptische thrillerserie op maandag 23 augustus in première zal gaan bij FOX en Disney+ Star.

Verhaal, details en trailer van het slotseizoen van de serie

Deze serie volgt een groep overlevenden tijdens de zombie-apocalyps. Soms worden de onderlinge conflicten zo link dat sommigen bereid zijn om alles te doen om te overleven.

In seizoen 11 is ons inmiddels bekend dat onze overlevenden de confrontatie aangingen met demonen uit het verleden en dat ze nieuwe bedreigingen bestreden, waarbij vriendschappen en relaties te lijden hadden onder de bijkomende schade van de Apocalypse. Alexandria is ernstig aangetast. Het is een onherkenbare schim van het huis dat het ooit was door het bloedbad en de verwoesting achtergelaten door de Whisperers.

Nu worstelen allen die in Alexandria wonen om het te herstellen en het toenemende aantal bewoners te voeden, waaronder de overlevenden van de val van het Koninkrijk en de verbranding van Hilltop; samen met Maggie en haar nieuwe groep, de Wardens. Alexandria heeft meer mensen dan het kan voeden en beschermen. Hun situatie is nijpend als spanningen over gebeurtenissen uit het verleden oplaaien en zelfbehoud naar de oppervlakte komt binnen de verwoeste muren.

Ze moeten voor meer voedsel zorgen terwijl ze proberen Alexandria te herstellen voordat het instort zoals ontelbare andere gemeenschappen die ze door de jaren heen zijn tegengekomen. Maar waar en hoe? Vermoeider en hongeriger dan ooit tevoren, moeten ze dieper graven om de moeite en kracht te vinden om de levens van hun kinderen veilig te stellen, zelfs als dat betekent dat ze hun eigen leven moeten verliezen.

Ondertussen worden Eugene, Ezekiel, Yumiko en Princess, zonder dat ze het weten, nog steeds gevangen gehouden door mysterieuze soldaten die deel uitmaken van een grotere en onwillige groep.

Soort: Serie
Jaar: 2010
Duur: 11 seizoenen
Categorie: Actie, Avontuur, Drama, Sci-Fi, Fantasy, Horror, Thriller
Maker: Frank Darabont
Cast: Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Andrew Lincoln
IMDb: 8,2 uit 875.000 stemmen
Kijken: Bekijk direct op Netflix
Kijken: Bekijk direct op Disney+
Bestel: Bekijk direct op Bol.com