5 waargebeurde films om vandaag nog aan je kijklijst toe te voegen

Soms is de werkelijkheid beter, spannender of meeslepender dan een verzonnen verhaal. Dat geldt ook voor de 5 waargebeurde films die we in dit artikel op een rij zetten. Allemaal stuk voor stuk aanraders. Je kijkt ze op dit moment uitsluitend bij Pathé Thuis, waar je iedere film apart kun huren en kopen.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

5x Waargebeurde films op Pathé Thuis

5. Bank of Dave (2023)

Bank of Dave vertelt het waargebeurde verhaal van de Britse Dave Fishwick. Hij start als verkoper van bestelbusjes, maar heeft een grote droom: een eigen bank oprichten. Dat lijkt in eerste instantie onmogelijk, zeker omdat een hele hoop mensen niet op de komst van een nieuwe financiële instelling zitten te wachten. Dave schakelt de hulp in van een jonge advocaat om te zorgen dat zijn wens tóch werkelijkheid wordt.

4. Rush (2013)

Chris Hemsworth schittert in Rush. Hij speelt de rol van de Formule 1-coureur James Hunt. Zijn grootste concurrent is Niki Lauda. De twee zouden niet meer van elkaar kunnen verschillen: Hunt is roekeloos en leeft graag in de spotlights, Lauda is serieus en houdt niet van aandacht. Samen strijden ze om de felbegeerde wereldtitel, op een circuit waarop elk foutje levensgevaarlijk kan zijn.

3. Jeanne du Barry (2023)

Jeanne du Barry neemt ons mee naar het Frankrijk van de achttiende eeuw en vertelt het verhaal van Jeanne du Barry, die echt bestaan heeft. Ze groeide op in armoede, maar wist indruk te maken op koning Lodewijk XV. Hij besloot van haar zijn hofdame te maken en nodigde haar uit om bij hem in te trekken, maar dat zorgde voor grote ophef op het Hof van Versailles. Zo was onder andere Marie-Antoinette het er niet mee eens. Dit waargebeurde kostuumdrama heeft een hoofdrol voor Johnny Depp.

2. Just Mercy (2019)

In de hartverscheurende dramafilm Just Mercy volgen we de getalenteerde advocaat Bryan Stevenson. Hij zet zich in tegen het racistische rechtssysteem. Een van zijn cliënten is Walter McMillian, die vastzit voor moord. Hoewel er bewijs is dat aantoont dat hij onschuldig is, is hij toch veroordeeld tot de doodstraf. Stevenson doet er alles aan om hem weer vrij te krijgen.

1. Sound of Freedom (2023)

Sound of Freedom wordt door sommige kijkers de beste film van 2023 genoemd. Het waargebeurde verhaal draait om CIA-agent Tim Ballard. Als hij een 8-jarig jongetje weet te redden, heeft hij de smaak helemaal te pakken. Hij neemt ontslag en vertrekt naar Colombia om daar andere kinderen te redden uit de handen van kartels en kindersmokkelaars. Al snel ontdekt hij dat dit een wel erg gevaarlijke bezigheid is.

Films die op Pathé Thuis verschijnen per week en maand

Er verschijnen regelmatig nieuwe waargebeurde films op Pathé Thuis. Benieuwd welke releases er dit jaar op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.


Synopsissen: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.