Waar wordt ‘Outer Banks’ opgenomen?

Er staat een gloednieuw seizoen van de razendpopulaire serie Outer Banks op Netflix. Dat betekent dat we ons weer op het heerlijke zonnige Outer Banks kunnen wanen, door John B “het paradijs op aarde” gedoopt. Maar waar wordt Outer Banks eigenlijk opgenomen? En bestaat deze plaats echt? In dit artikel delen we alles met je wat je moet weten.

Waar is ‘Outer Banks’ gefilmd?

Hoewel de Outer Banks echt bestaat en in North Carolina (VS) ligt, is de razendpopulaire serie over John B en de andere Pogues hier niet opgenomen. De meeste opnames vonden plaats in Charleston en Mount Pleasant in South Carolina (VS). Wil je dus de filmlocaties van de serie bezoeken, dan zal je hiernaartoe moeten. Zo bestaat het restaurant The Wreck echt (onder de naam The Wreck of the Richard and Charlene) en moet je naar Shem Creek om de waterscènes van de serie te recreëren.

In eerste instantie was het wel de bedoeling om in North Carolina zelf te filmen; daar komt een van de makers van de serie ook vandaan. Wilmington was de plek waar Outer Banks zich had moeten afspelen, maar door een nieuwe anti-LHBTI+-wet die in deze staat geïntroduceerd werd besloot Netflix nog voor het filmen van het eerste seizoen de opnames te verplaatsen naar South Carolina. Dit is op ongeveer zes uur afstand van de ‘echte’ Outer Banks.

Een deel van het tweede seizoen van de serie is overigens helemaal niet gefilmd in de Verenigde Staten. De opnames vonden destijds plaats in de Bahama’s en Barbados. Hieronder zie je de locatie waar het grootste gedeelte van de serie opgenomen is.

Bestaat Outer Banks echt?

Zoals we al zeiden bestaat Outer Banks echt. Het is dus een kustgebied in North Carolina (VS) dat je een beetje kunt vergelijken met de Waddenzee en de bijbehorende Waddeneilanden. Het eilandje waarop de Pogues wonen, Kildare County, is echter fictioneel en samengesteld uit verschillende locaties in South Carolina, waar het filmen plaatsvond.

Meer informatie over de serie

Tiener John B en zijn drie beste vrienden gaan op een eiland met rijken en armen op zoek naar een legendarische schat die iets te maken heeft met zijn vaders verdwijning.

TitelOuter Banks
SoortSerie
Jaar2020-
Duur3 seizoenen
CategorieActie, Misdaad, Drama
IMDb7,6 uit 53.000 stemmen
MakersShannon Burke, Jonas Pate, Josh Pate
CastChase Stokes, Madelyn Cline, Madison Bailey, Jonathan Daviss, Rudy Pankow, Charles Esten, Drew Starkey, Austin North, Carlacia Grant, Adina Porter

Veelgestelde vragen

  • Waar is ‘Outer Banks’ opgenomen?

    Hoewel de Outer Banks een echt kustgebied is dat in North Carolina ligt, is de serie Outer Banks grotendeels opgenomen in Charleston en Mount Pleasant in South Carolina.

  • Bestaat Outer Banks echt?

    De Outer Banks kun je kennen uit de Netflix-serie Outer Banks en is een kustgebied in North Carolina. De serie is echter gefilmd in South Carolina.


Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.