Waar is de film ‘Wonka’ opgenomen?

Het verhaal van Willy Wonka kennen we natuurlijk allemaal wel. Maar dan vooral van zijn leven als hij eenmaal een beroemde chocolatier is en een grote chocoladefabriek heeft. In Wonka duiken we juist in het verleden van het spraakmakende personage. De film schittert al een tijdje op het witte doek en neemt ons mee in een fantasierijke wereld. Maar waar is Wonka opgenomen? Welke locaties komen voorbij? Wij zochten het voor je uit.

Op welke locaties werd ‘Wonka’ opgenomen?

Timothée Chalamet, Hugh Grant, Olivia Colman en de andere acteurs zijn voor de opnames van Wonka op verschillende locaties geweest. Het goede nieuws is dat veel filmlocaties te bezoeken zijn en vaak zijn ze niet eens zo ver van huis: in Engeland werden namelijk de meeste scènes gefilmd.

Zo is een groot gedeelte van de film opgenomen in de Engelse stad Bath. De scènes bij de dierentuin werden gefilmd in het Verulamium Park in St. Albans (Hertfordshire). En de kathedraal die op het einde van de film een belangrijke rol speelt, is een hele bekende. Het is namelijk de St. Paul’s Cathedral in Londen. Ook in Oxford werden enkele scènes opgenomen. En het moment dat Noodle en Wonka aan het vliegen zijn, werden gefilmd op het Cardington Airfield, bij een vliegtuighangar.

Maar niet alle locaties zijn in het echt te vinden. De hoofdstraat was bijvoorbeeld gewoon een set, die gebouwd was in de Warner Bros. Leavesden Studios in Hertfordshire. De Galeries Gourmet waarin Wonka’s eerste winkel staat, bestaat ook niet in het echt, maar werd in een studio gebouwd. Hieronder hebben we een aantal locaties op een rijtje gezet die je wel écht kunt bezoeken.

Verhaal en trailer van ‘Wonka’

Als jonge Willy Wonka treedt Timothée Chalamet in de voetsporen van Gene Wilder (Willy Wonka & The Chocolate Factory) en Johnny Depp (Charlie and the Chocolate Factory). Het verhaal speelt zich in tijd af vóór de andere twee films, op het moment dat Willy Wonka zijn Oempa Loempa’s nog moet leren kennen en de extravagante chocolademaker nog geen goedlopende business heeft.


Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.