Waalse Pijl 2024: live kijken op tv en online | Wielrennen op woensdag 17 april

Het is tijd voor een van de laatste voorjaarsklassiekers uit het wielrennen. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze naar de wielerwedstrijd Waalse Pijl op tv en online kijken kunnen op woensdag 17 april 2024. De renners moeten deze editie vier keer de Muur van Hoei trotseren. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Waalse Pijl’ (op 17 april 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Waalse Pijl per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Waalse Pijl bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Waalse Pijl bij NLZIET. De wielerwedstrijd is live op tv om 14:00 uur op NPO 1 te zien, waardoor deze ook online te volgen is via NLZIET. Als je je nu aanmeldt, kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het via deze gloednieuwe streamingdienst niet mogelijk om naar sport te kijken.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerklassieker jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle beelden van het wielrennen tijdens de Waalse Pijl uitzendt

Op dit moment zijn er twee manieren om naar de Waalse Pijl op tv te kijken. Ten eerste wordt de wielerwedstrijd vanaf 13:59 uur op tv via NPO 1 uitgezonden, waardoor alle beelden ook online zijn te volgen via NLZIET.

👉 Ga meteen naar de Waalse Pijl op NPO 1 via NLZIET.

Ten tweede heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Waalse Pijl in 2024 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar de wielerwedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de wielerwedstrijd Waalse Pijl

CompetitieWaalse Pijl
SportWielrennen
DatumWoensdag 17 april 2024
Locatie🇧🇪 Wallonië, België

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.