Live kijken: wielrennen bij ‘La Vuelta Femenina’ op tv en online | 1-7 mei 2023

Het is hoog tijd voor de eerste grote ronde voor vrouwen van het jaar. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wedstrijd in het wielrennen tijdens La Vuelta Femenina op tv en online kijken kunnen op 1-7 mei 2023, een zevendelige race van maandag tot en met de daaropvolgende zondag. In dit artikel geven wij aan aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, NLZIET, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

→ Inmiddels valt het aanbod van discovery+ onder de streamingdienst HBO Max, dus meld je nu aan bij HBO Max en krijg ruim 16% korting

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘La Vuelta Femenina’ (op 1-7 mei 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wedstrijden in het wielrennen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijd La Vuelta Femenina per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd La Vuelta Femenina bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de wielerwedstrijd La Vuelta Femenina jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit het wielrennen er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die wielrennen van ‘La Vuelta Femenina’ uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van La Vuelta Femenina in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke etappe.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Informatie over de sportwedstrijd

We reizen af naar Spanje voor de eerste grote ronde in de internationale wielerkalender vrouwen van het jaar 2023. Dit jaar vindt de eerste editie van dit meerdaagse wielerevenement voor vrouwen plaats. De race is onderdeel van de UCI Women’s World Tour en vervangt de ‘Challenge’ door de ‘La Vuelta-etappekoers’. Deze wedstrijd werd in 2015 voor het eerst in Madrid gehouden en duurde slechts één dag. In 2020 werd er na veel vraag een derde racedag toegevoegd en kreeg de race de naam Ceratizit Challenge door La Vuelta. Ook in de twee jaar daarna werd het evenement uitgebreid. Hoewel er meer etappes werden toegevoegd, kon de wielerwedstrijd op veel kritiek rekenen door het vrouwenpeloton. Zo zou de route niet uitdagend genoeg zijn, waardoor de Spaanse race zich niet tot de andere grote rondes mocht rekenen.

Er is inmiddels een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo zijn er bijvoorbeeld meer etappes toegevoegd, waardoor de wedstrijd nu zeven dagen duurt, en introduceerde de organisatie beklimmingen tussen de vlakke stukken door. Ook wordt de race niet meer in september gehouden, maar in mei. Al deze veranderingen konden rekenen op veel lof van de rensters, waardoor het nu als een complete Vuelta voelt. Ook zijn de truien gelijk aan die van de mannelijke Vuelta a España. Zo heb je verschillende kleuren truien voor allerlei klassementen. De wedstrijd wordt nu na de Giro d’Italia Donne en de Tour de France Femmes gezien als derde grote ronde.

De vrouwen leggen dit jaar een route van maar liefst 728,3 kilometer af en starten de race in het zonnige Costa Blanca. De eerste etappe is een ploegentijdrit in Torrevieja, waar de rensters een zuidelijk stuk langs het strand meepakken en strijden voor de eerste rode trui. De tweede dag leggen de pedaleurs een afstand van 105,8 km af van Orihuela naar Pilar de la Horadada. Hoewel de hoogteverschillen nog relatief meevallen, wordt de eerste bergtrui wel al uitgereikt. Na al wat kilometers in de benen verplaatsen de wielrensters zich naar Elche de la Sierra, waar ze alweer aan hun derde etappe beginnen. Deze tocht van 158 km naar La Rhoda lijkt op het eerste gezicht vrij rustig, maar kan mogelijk verraderlijk worden door de wind. In de vierde etappe tussen Cuenca en Guadalajara komen de dames een aantal kleine obstakels tegen, waardoor ze alvast een voorproefje krijgen voor de volgende rit. Op dag 5 staan namelijk een aantal bergbeklimmingen op de planning, met vele steile stukken tot wel negen procent. Ook op de zesde dag staat de vrouwen een behoorlijke uitdaging te wachten in de vorm van een klauterpartij naar de top van Puerto de Campo el Hayal. Het spektakelstuk vindt echter op de laatste dag plaats, waar de rensters de legendarische klim naar Lagos de Covadonga moeten maken. Deze berg is al 22 keer eerder beklommen, waardoor er veel historie achter schuilgaat. De vrouwen finishen na een zware en uitputtende etappe in Lagos de Covadonga, waar de uiteindelijke winnares bekend zal worden.

CompetitieLa Vuelta Femenina
SportWielrennen
DatumMaandag 1 mei 2023 tot en met zondag 7 mei 2023
LocatieSpanje: Torrevieja – Torrevieja (etappe 1, TTT), Orihuela – Pilar de la Horadada (etappe 2, vlak), Elche de la Sierra – La Roda (etappe 3, vlak), Cuenca – Guadalajara (etappe 4, heuvels), La Cabrera – Riaza (etappe 5, bergen), Castro-Urdiales – Laredo (etappe 6, heuvels), Pola de Siero – Lagos de Covadonga (etappe 7, bergen)


Afbeelding ter illustratie