Vuelta 2023: live kijken op tv en online | Wielrennen van 26 augustus t/m 17 september

Lang hoeven wielerfans het niet te doen zonder hun geliefde sport, want na de roze race van de Giro d’Italia en de Tour de France is het vanaf dit weekend tijd voor de derde Grote Ronde van het jaar. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de meerdaagse wielerwedstrijd Vuelta a España op tv en online kijken kunnen op 26 augustus t/m 17 september 2023. Dit jaar vindt de 78e editie van het toernooi plaats. Het evenement telt 3.153,8 kilometer en heeft 21 etappes, waaronder zeven bergritten, zes heuvelritten en zes vlakke stukken waarvan twee in de slotfase de hoogte in gaan. Ook staat er een individuele tijdrit en een ploegentijdrit op het programma. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de derde Grote Ronde van het jaar ‘Vuelta a España’ (op 26 augustus t/m 17 september 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Spanje per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder op dit toernooi ingedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Vuelta a España 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Spanje bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen, waardoor het mogelijk is naar de Vuelta te kijken. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Spanje bij NLZIET. Hier kun je via de NOS dagelijks naar de ontknoping van elke etappe kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Ronde van Spanje jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die alle etappes van het wielrennen tijdens de Ronde van Spanje 2023 uitzendt

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om via de tv naar alle etappes uit de Ronde van Spanje te kijken. Eurosport heeft de uitzendrechten van de meerdaagse wielerwedstrijd Vuelta a España in 2023 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1-2 live op tv naar de volledige uitzendingen van de etappes uit het grootste wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat alle etappes uit de Ronde van Spanje daar te bekijken zijn. 👉 Ga direct naar Eurosport via online tv bij Ziggo of online tv bij KPN.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Een tweede manier om naar de Vuelta a España 2023 op tv te kijken is via de NOS. De zender heeft samen met de European Broadcasting Union een contract lopen met de wielerorganisatie ASO, waardoor ze live beelden van het wielertoernooi tot zeker 2025 mogen uitzenden. Ook heeft de NOS de rechten in handen voor de sociale media van de Ronde van Spanje. Het Spaanse evenement was al te volgen op tv en radio, maar nu ook op de verschillende andere mediakanalen. Doordat alle wieleretappes live op tv te volgen zijn, kun je ook via NLZIET alle etappes gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar de Ronde van Spanje bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Vuelta a España

De Vuelta a España, ook wel bekend als de Ronde van Spanje, is een meerdaagse wielerwedstrijd die zoals de naam verklapt in Spanje wordt verreden. De koers werd voor het eerst gehouden in 1935 en staat sinds 1955 ieder jaar steevast op de wielerkalender. De Vuelta is de laatste befaamde etappekoers van het jaar. Het wielertoernooi wordt zelfs zo belangrijk geacht dat het in 2008 in de historische kalender is opgenomen. Op deze lijst staan elf wielerwedstrijden die georganiseerd worden door onder andere de ASO, RCS Sport en Unipublic. Sinds 2011 vormt de Ronde van Spanje tevens een onderdeel van de UCI World Tour.

Naast de Tour in Frankrijk en de Giro in Italië behoort de Vuelta in Spanje tot de drie zogeheten Grote Rondes. Dit zijn de grootste wedstrijden in de wielerwereld. Ze zijn dan ook razend populair en geliefd door fans wereldwijd. De Ronde van Zwitserland wordt ook wel gezien als de vierde onofficiële ronde door de zware beklimmingen en duur van het toernooi. Toch wordt dit niet door iedereen zo gezien, omdat het toernooi niet zo veel deelnemers en aandacht krijgt zoals zijn populaire wielercollega’s.

CompetitieRonde van Spanje / Vuelta a España
SportWielrennen
DatumZaterdag 26 augustus 2023 tot en met zondag 17 september 2023
LocatieSpanje, Andorra, Frankrijk

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.