‘Vrouwen die Varen’ gaat vanavond van start (en is nu al vooruit te kijken)

Genoten van Meiden die Rijden en Vrouwen die Bouwen? Dan is het vanavond tijd voor Vrouwen die Varen! Deze keer volgen we geen dames in de bouw of in de truckerswereld, maar betreden we de wereld van de scheepvaart. Vijftien vrouwen laten zien hoe hun leven in de vaart eruitziet.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Vijftien gepassioneerde schippers in ‘Vrouwen die Varen’

PowNed duikt deze keer dus niet in de bouw of de truckerswereld, maar in de vaart. Hoewel het vrouwelijke gedeelte van de bevolking hier behoorlijk ondervertegenwoordigd is, is dit zeker niet alleen een wereld voor mannen en dat bewijzen vijftien vrouwen die hun droom waargemaakt hebben.

Zo kijken we in Vrouwen die Varen mee met Maaike, die loods is in de haven van Rotterdam. Ze helpt binnenkomende zeeschepen dus inparkeren en weet zelfs met de grootste vaartuigen om te gaan. Linda is kapitein van een luxe partyjacht en krijgt vaak verbaasde reacties als mensen merken dat zij daadwerkelijk degene is die de boot bestuurt. En Frederica is schipper van de veerboot van Harlingen naar Terschelling. We volgen de vrouwen tijdens hun werk op het water, maar kijken ook mee met hun privéleven. Onwijs interessant! Uiteraard wordt de serie weer aan elkaar gepraat door Ton Kas.

‘Vrouwen die Varen’ gaat vanavond van start en vooruitkijken is mogelijk

Op donderdag 23 maart is de allereerste aflevering van Vrouwen die Varen te zien op NPO 3, waar het om 20:25 uur wordt uitgezonden. Ook de komende vijf weken kun je op de donderdag klaar zitten voor de heerlijke serie.

Streamers hebben echter het voordeel dat zij een weekje vooruit kunnen kijken. Zij bekijken nu dus al de eerste twee afleveringen via de NPO op streamingdienst NLZIET. Bingewatchen behoort dus ook tot de opties! Al met al levert dit het volgende uitzendschema op.

AfleveringWeekdagDatum (tv)Tijd (tv)Datum (NLZIET)
1Donderdag23 maart 202320:25 uur23 maart 2023
2Donderdag30 maart 202320:25 uur23 maart 2023
3Donderdag6 april 202320:25 uur30 maart 2023
4Donderdag13 april 202320:25 uur6 april 2023
5Donderdag20 april 202320:25 uur13 april 2023
6Donderdag27 april 202320:25 uur20 april 2023

Meer informatie over de serie

In Vrouwen die Varen (van de makers van Meiden die Rijden) volgen we 15 vrouwen die hun droom hebben waargemaakt en in de vaart zijn gaan werken. Net als in de truckerswereld en de bouw is ook deze sector qua vrouwen flink onderbemand. Maar dat de vaart niet alleen een wereld is voor mannelijke schippers bewijzen deze vrouwen! 

TitelVrouwen die Varen
SoortSerie
Jaar2023
Duur1 seizoen
TaalNederlands
CategorieReality
PresentatorTon Kas

Synopsis: PowNed

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.