Dit zijn alle vrouwelijke winnaars van ‘Expeditie Robinson’ tot nu toe

Het laatste seizoen van Expeditie Robinson kreeg een mannelijke winnaar. Maar hoe zit het eigenlijk met het verleden? Welke vrouwelijke winnaar van Expeditie Robinson hebben tot nu toe de revue gepasseerd? En wanneer was de laatste vrouwelijke winnaar? Wij zetten dit voor je op een rijtje.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Alle vrouwelijke winnaars van ‘Expeditie Robinson’ op een rij

Ieder jaar mogen we ons weer op een onbewoond eiland wanen en kijken naar loodzware proven in een nieuw seizoen van Expeditie Robinson. Er zijn inmiddels, met specials als het All Stars-seizoen van 2022, 26 bekende én onbekende Nederlanders die zichzelf Robinson mogen noemen.

Maar sinds 2016 is er al geen vrouw meer met de winst naar huis gegaan. Sindsdien waren het Carlos Platier Luna, Jan Bronninkreef, Hugo Kennis, Robbert Rodenburg, Niels Gomperts, Dennis Wilt en Willem Voogd die te sterk waren voor hun vrouwelijke (en mannelijke medekandidaten). Hieronder vind je een overzicht van alle vrouwelijke winnaar van Expeditie Robinson.

SeizoenVrouwelijke winnaarNaam winnaar
2000Karin Lindenhovius
2001Richard Mackowiak
2002Derek Blom
2003Jutta Borms
2004Frank de Meulder
2005Marnix Allegaert
Strijd der TitanenRyan van Esch
2006Olga Urashova
2007Vincent Arrendell
2008Yin Oei
2009Marcel Vandezande
2010Regina Romeijn
2011Tanja Dexters
2012Fatima Moreira de Melo
NL vs BEThomas Roobrouck
2013Edith Bosch
2014Kay Nambiar
2015Amara Onwuka
2016Bertie Steur
2017Carlos Platier Luna
2018Jan Bronninkreef
2019Hugo Kennis
2021Robbert Rodenburg
All StarsNiels Gomperts
2022Dennis Wilt
2023Willem Voogd

Wanneer was er voor het laatst een vrouwelijke winnaar van ‘Expeditie Robinson’?

In totaal zijn er 10 vrouwelijke winnaars geweest. De eerste was onbekende Nederlander Karin Lindenhovius, de laatste boerin Bertie Steur. Zij maakte in 2016 indruk tijdens de Expeditie en wist uiteindelijk met de winst naar huis te gaan. Een verrassende uitslag, want ze werd als eerste weggestemd en overleefde maar liefst 28 dagen op afvallerseiland. In de halve finale keerde ze terug en in de finale versloeg ze mannelijke tegenstanders Diorno Braaf en Thomas Dekker.

Meer informatie over de serie

Confronterend realitysurvivalprogramma waarin verschillende mensen de bikkelharde strijd met elkaar én de elementen aangaan.

TitelExpeditie Robinson
Jaar2022
SoortSerie
Duur23 seizoenen
TaalNederlands
CategorieReality, Spelshow
PresentatorenNicolette Kluijver, Art Rooijakkers
DeelnemersHassan Slaby, Guido Spek, Eva Simons, Jochen Otten, Krista Arriëns, Radmilo Soba, Iris Enthoven, Mark Baanders, Floris Göbel, Iris van Lunenberg, Irene van de Laar, Roberta Pagnier, Willem Voogd, Jaimie Vaes, Maxim Froger, Roosmarijn Wind, Chelsey Weimar, Ilse Paulis, Armand Rosbak, Frits Wester

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.